Tåpelig forslag om boikott

3 04 2008

Norge «vurderer» å droppe åpningssermonien under OL i Beijing til sommeren, i protest mot Kinas fengsling og udemokratiske behandling av opposisjonelle og håndteringen av «situasjonen» i Tibet.

Dersom man skal gå til det relativt dramatiske skritt å boikotte noe på grunn av noe, så må man gjøre dette fullt og helt, ikke stykkevis og delt. Man kan ikke droppe frokosten, men få med seg lunsj og middag hjemme hos en konemishandler fordi man er prisipielt motstander av vold mot kvinner.. Dersom man velger en slik boikott, må den være total – dvs at vi holder alle våre idrettsutøvere hjemme fra OL.

Kina vil ikke la seg pelle på nesen i saker som denne, og det at noen norske, ubetydelige (i denne sammenheng) politikere sitter på hotellrommet og følger åpningssermonien derfra, har ingen betydning. Dersom Norge skal ha noen som helst troverdighet som fredsnasjon (jfr Nobels fredspris etc), bør vi ta denne beslutningen helt ut, eller ikke gjøre noe som helst. Dessverre tror jeg de fleste vil velge sistnevnte løsning, og Kina vil kunne fortsette å internere alle som måtte være «motstandere av staten» og som «undergraver statens makt». Trist, men sant.

De aller fleste av verdens nasjoner har en nesten pervers evne til å se en annen vei når det er «viktige» ting på gang, så som et OL. Da er vi villige til å være overbærende med fengsling av systemkritikere, mangel på grunnleggende menneskerettigheter og andre overgrep – bare for å bli underholdt i våre trygge stuer. Verdenssamfunnet har tilnærmet spilt fallitt hvis man velger å la Kina få fremstå slik landet ønsker under det kommende OL.

Update: Vår slagkraftige statsminister har nå tatt til orde for å IKKE boikotte noe som helst. Flott Jens, det ville vel vært for ille å ha et skikkelig standpunkt for en gang skyld..

Reklamer

Handlinger

Informasjon

3 responses

3 04 2008
Anders

Hvorfor skal norske politikere til OL?
Hvorfor er det ingen som stiller dette spørsmålet?
Venstres nestleder til OL på VÅR regning.

3 04 2008
drittlei

Fordi man som politiker har nærmest ubegrenset adgang til «studiereiser» og «representasjon»? Jeg synes at de snylter seg med på alt for mye. Det er ingen grunn til at politikere som tross alt skal styre og stelle her hjemme, skal flotte seg på fine hoteller og i fancy middager i ukesvis, mens de får gratis adgang til gode seter på alt det de måtte ønske av konkurransene.

3 04 2008
PIAS

Vi er for små til at noen gidder å legge merke til om vi boikotter åpningsseremonien. Disse overgrepene hadde desverre skjedd uansett om Kina hadde fått OL eller ei.
Saksopplysning: Ole-Mic Thommesen er ikke venstres nestleder, han er storingsrepresentant fra Høyre….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: