Biodrivstoff vs matvarepriser

22 04 2008

Matvareprisene har økt uforholdsmessig mye på verdensbasis i det siste, faktisk så mye som 83% de siste tre årene. En av årsakene som nevnes er produksjon av biodrivstoff, sånn at vi skal kunne kjøre like mye, men ha bedre samvittighet i forhold til klimaet.

Det er for jævlig at vi i stedet for å forske frem bedre forbrenningsmotorer for drivstoff vi allerede har, så som gass eller olje, alternativt andre kraftkilder som strøm,  bestemmer oss for å lage drivstoff av mat/areal som burde benyttes til mat. Jeg synes dette vitner om en hårreisende arroganse, der våre klimamål skal nås på bekostning av  mennesker som sulter og dør.

Erik Solheim siteres på følgende, samtidig som han fortsatt oppfordrer folk til å kjøpe biobiler: – Det er helt uakseptabelt hvis man for eksempel kutter ned regnskog for å lage biodrivstoff, sier Solheim til NTB.

Det er altså OK at man benytter de små og minkende områdene med matjord, så lenge man ikke kutter ned regnskog. Jeg er ikke uenig med Solheim i at regnskogen må beskyttes, men for pokker da, kan man ikke heller anbefale folk å kjøpe små, drivstoffgjerrige biler eller hybrider/elektriske biler? Det er ikke greit at folk sulter heller, er det vel?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: