You fucking immigrant

29 04 2008

Det brygget opp til bråk mellom spillere på Manchester United og banemannskapet til Chelsea forleden. I Dagbladet hevdes det at det utløsende utsagnet skulle være «you fucking immigrant«, rettet mot Patrice Evra.

Det får da være grenser for hvor fintfølende man skal være!? Det å være immigrant er ikke nedsettende i seg selv, da også en innavlet albinosvenske ville vært immigrant i England. Det har blitt sånn at alle mørkhudede opplever alt negativt som sies om dem som rasisme, og det blir bare tullete. Dette er selvfølgelig ikke noen hyggelig kommentar, men likevel.

Ta tak i skikkelig rasisme, der man behandles annerledes eller sjikaneres som følge av sin hudfarge, etniske tilhørighet og rase eller nasjonalitet. Dette blir bare dumt.

Jeg mistenker at disse fotballspillerne er så vant til å få massert egoet sitt at enhver bemerkning de ikke liker blir besvart med idiotoppførsel. Det er jo ikke slik at man behøver å være rakettforsker for å være flink til å spille fotball.

Ta også gjerne en titt på et tidligere innlegg om rasisme 🙂

Reklamer

Handlinger

Informasjon

12 responses

29 04 2008
smør

Greit nok at det ikke er det mest rasistiske utsagnet sålangt i år. Men når det skjer i situasjoner som dette, hvor millioner av seere kan oppfatte det, der i blandt barn. Så bør det taes tak i. Slikt skal ikke finne sted på en fotballbane.

29 04 2008
Billyquiz

I’m English and I can categorically assure you that when you use the words «fucking immigrant» you are being derogatory because the person is not white. Even if Evra was born in Manchester the comment would have been the same.

He wouldn’t have said it to Scholes, Neville or Tevez although he would probably have said «fucking chinky» to Park for similar reasons.

What’s worse is that Evra is a frenchman working under the freedom of movement legislation within the EU and is far from being a «fucking immigrant». I doubt if he’d ever want to make Manchester his permanent home.

At the end of the day the groundsman was using an insulting put-down of a racist nature towards visiting professionals and deserves to lose his job. Quite what all the «fucking immigrants» that play for and manage Chelsea will make of it is all the more reason to sack the bloke.

29 04 2008
Aina

Når noen sier «fucking immigrant» så betyr jo det at 1) de synes personen er en dritt og 2) ordet immigrant har en negativ ladning. Er ikke det rasistisk så vet ikke jeg hva det er.

29 04 2008
the same of that

the only querry i want know is if the Chelsea staffs said this childish word, like *you fucking immigran* is that man desserves to work in the Club more, and what the Chelsea manager did about that, know he said to Partric Evre and sure nest time he will say to the Chelsea manager *You fucking Jewish slave* sure that man.
i am Chelsea fann and i was all my life so i think that kind of resisms is not some think that is good in football feild becouse in football is the only international language that every body can, and if you watch the game you will see many different people from all over the world, having different ethnis and colour.
i hope FIFFA will make some think good about that.
best wishes Chelsea fann

29 04 2008
Chelsea fan.

Er helt latterlig at en som jobber for Chelsea sier dette. Vi har blant annet spillere som D. Drogba, S. Kalou, J. O. Mikel, M. Essien, C. Makelele, S. W. Phillips, A. Cole, F. Malouda og N. Anelka som alle er mørke i huden og flere av dem er ikke engelskmenn.

Spark jævelen.

Hilsen CFC fan.

29 04 2008
predikeren

Hvis man går inn på å gradere hvor rasistisk utsagnet er, for å legitimere å bruke det… så blir vel det også feil?
Er det sånn at bare «slemme» utsagn «duger» i gitte situasjoner… sånn at det hele tiden må være noen utsagn tilgjengelig som både «duger» og får passere?

29 04 2008
predikeren

Hei,
Hvis man går inn på å gradere hvor rasistisk utsagnet er, for å legitimere å bruke det… så blir vel det også feil?
Er det sånn at bare «slemme» utsagn «duger» i gitte situasjoner… sånn at det hele tiden må være noen utsagn tilgjengelig som både «duger» og får passere?

30 04 2008
Stian

for en jævla idiot du er….

30 04 2008
drittlei

Her kommer en kommentar til kommentarene. Jeg skal elegant hoppe over «Stian», da jeg ikke vet om det er jeg eller en av dere andre som er en «jævla idiot».
Jeg er ikke engelsk, så jeg skal la de som kommer derfra vurdere hvorvidt dette er en rasistisk uttalelse, men mitt poeng var å ikke bli hysteriske hver gang en person som kommer fra et annet land blir hetset eller kalt nedsettende ting. Det er ikke slik at det nødvendigvis er rasistisk ment, vedkommende kan jo også være en skikkelig drittsekk, uavhengig av hudfarge.
Jeg er imot rasisme, men jeg er mer i mot misforstått snillisme mot mørkhudede, muslimer eller andre grupper som kan fanges av rasismebegrepet. Alle vet at «utlendinger» ikke er noe bedre enn oss andre, og derfor må de også tåle å bli kategorisert som «idoter», «drittsekker» osv, da benevnelsen ikke har noe med opphav eller utseende å gjøre. Det kan ikke bli slik at «Din forbannede innflytter», sagt av en østlending til en nordlenning, er rasisme!? Heller ikke «Din forbannede immigrant», sagt av en nordmann til en finne – og således heller ikke det samme uttalt til en mørkhuded franskmann i England. Hvorvidt vedkommende som kom med uttalelsen er negativ til mørkhudede, franskmenn eller inflyttere generelt – sier saken ingenting om.

30 04 2008
kjell

Fucking jew
Fucking nigger
Fucking immigrant
Fucking whore
Fucking fag
Fucking retard
Fucikng idiot
Fucking bitch

Jeg tror du tar poenget..

5 05 2008
Markus

Du har jo virkelig ikke skjønt poenget. Dette handler ikke om fintfølende fotballspillere med store ego, men om barn, og andre, som ser på kampen og får dette med seg gjennom andre medier. «You fucking immigrant» er pr. defiinisjon rasisme, og det må slåes hardt ned på.

5 05 2008
drittlei

Nå tok det jo en dag eller så før noen andre enn de to involverte var klar over hva som ble sagt, så den store skaden på barn som observerte opptrinnet var vel liten. Det at en «helt» mister helt hodet og ramler inn en halvveis slosskamp er vel heller ikke noe særlig å lære den neste generasjon, eller hva.

Her har du sitatet fra artikkelen som konstaterer at det tok noe tid før man visste hva som ble sagt;

«I går var det foreløpig uklart hva som faktisk ble sagt, men i dag skriver både The Guardian og The Times at «din fordømte innvandrer» («you fucking immigrant») skal ha vært de utløsende ordene.»

Andres kommentarer har konstatert at dette ikke er god latin i engelsktalende land, så da får vi tro dem på det – men jeg synes nå likevel dette var i overkant hårsårt, og jeg mistenker at egomassasje over tid kan føre til slike reaksjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: