Hva med Nobels fredspris?

30 04 2008

Det er ingen tvil om at John Christian Elden er en av de dyktigste forsvarerne vi har i dette landet, men i den pågående saken mot Arfan Bhatti har han overgått seg selv. Etter først å ha sitert Ibsen, en av våre virkelig store nasjonalskalder, konkluderer han greit at Bhatti bare kan dømmes for trusler. Det å skyte i filler et hus med automatvåpen er altså på linje med «Jeg skal banke deg», uttalt i halvfylla en lørdagsnatt.

Det er mulig at Bhatti og de medtiltalte ikke har inngått terrorforbund, og da skal de selvfølgelig ikke dømmes for dette – men å bagatellisere de øvrige handlingene slik, tror jeg ikke er i Bhattis interesse. Han er definert som sosiopat av de rettsoppnevnte psykiaterne, han har en rekke voldshandlinger og annen kriminaltiet på samvittigheten (i den grad han HAR samvittighet), og Elden burde nok heller ha latt Bhatti ta støyten for skytingen. Det ville trolig ha gitt et anstrøk av ærlighet og anstendighet, og økt muligheten for å bli frikjent for de mer alvorlige tiltalepunktene.

Elden har gjennomgående fremstilt Bhatti som en snill gutt, og det er forsåvidt greit nok. La oss aldri innlemme Elden i juryen til Nobels fredspris, da ville prisen trolig gått til Robert Mugabe eller en annen despot. I Eldens øyne er de alle greie gutter.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: