Endelig ferdig nå?

2 05 2008

Den evinnelige «ambulansesaken» er igjen i nyhetene, og denne gangen er det spesialenheten for politisaker som har valgt å bøtelegge ambulansepersonellet for arrogant, avvisende og krenkende oppførsel, og angitt at dette koster dem kr 6000,- I sin konklusjon vurderer spesialenheten dit hen at utsagnene ikke hadde noe med Ali Farahs etniske opphav, og at oppførselen således ikke var rasistisk motivert.

Da må da denne saken være ferdig utdebattert, eller?? Det kan da ikke lenger være den minste tvil om at ambulansepersonellet gjorde en dårlig jobb, og det faktum at Ali Farah var «utlending» ikke hadde noe med dette å gjøre. I Oslo er 20% av befolkningen av såkalt ikke-vestlig etnisk opprinnelse, og dette var helt sikker ikke første gangen en av disse trengte hjelp av det aktuelle ambulansepersonellet eller andre helsemyndigheter. Hva med all den bra behandlingen disse får fra nevnte helsemyndigheter, sakene der det aldri kommer beskyldninger om rasisme eller annet kritikkverdig? Man må jo anta at dersom man er rasist, er man det hele tiden, og således burde det jo vært hundrevis eller tusenvis av rapporter om dette hos aktuelle tilsynsmyndigheter. Såvidt meg bekjent, har det aldri kommet frem at det finnes massevis av slike rapporter noe sted.

Ali Farah og i særdeleshet Kohinoor Nordberg har melket denne saken hele tiden, og med sin oppførsel bidratt til mer splittelse og i ytterste konsekvens, mer rasisme. Det er ikke slik at noe blir sant bare man gjentar det i det uendelige, ei heller i denne saken. Slutt å rope «Ulv, Ulv» i saker der ulven ikke eksisterer.

Jeg er ganske sikker på at det finnes saker der mennesker har blitt urettmessig behandlet på grunn av hudfarge, men den pendelen svinger begge veier folkens.

Dersom det skulle komme inn kommentarer på denne posten, er jeg ganske sikker på at jeg igjen blir beskyldt for å ikke skjønne at dette er rasisme, slik jeg ble sist gang jeg blogget om denne hendelsen. Jeg står likevel fast på at dette ikke var rasisme, aldri var rasisme og heller ikke blir rasisme selv om man skriker og hyler om dette til sauene kommer hjem.

Det største problemet i denne saken er at Ali Farah ble slått ned av en drittsekk, som for øvrig kom fra samme kontinent som Ali, som nærmest ikke har fått en eneste negativ kommentar. Opphavet til hele situasjonen, han som utsatte en uskyldig mann for vold, går nærmest fri for all kritikk. Ambulansepersonellet, som helt sikkert har både mye å gjøre og er dårlig betalt, blir syndebukkene.

Jeg håper at punktum er endelig satt og at Kohinoor og Alis 15 minutter i rampelyset er over for alltid, eller ihvertfall med utgangspunkt i denne saken.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

9 responses

2 05 2008
odd

Skall ambulans personal tolere att man blir urinert på??? Va skulle du tenkt vis du blev nedpissa ?? Håper at disse gutta i ambl. kommer tilbake i sitt viktige jobb!. En hilsen til dem fra en norsk ambulanspersonal som nu arbetar i Sverige.

Odd

2 05 2008
Jan Banan

Du skjønner ikke at dette er rasisme.

3 05 2008
vaarloek

jeg er helt enig med deg, fullt og helt.

3 05 2008
nn

Dete har intet med rasisme å gjøre.Lignende har skjedd etnisk norske. Det er snakk om en feilvurdering.Nå bør Ali og Kohinoor smekke igjen og gå videre-de har bidratt nok til aversjon mot sin etniske herkomst.Forestill dere hvilket spetakkel det hadde vært om voldsmannen hadde vært hvit.Nå var han svart og det han gjorde kommenteres ikke i det hele tatt.Rart folk blir skeptiske og får motvilje?

4 05 2008
NIKO

Riktig… skulle likt å se om det var svarte ambulanse sjåfører som lot en hvit bli igjen! så skulle pipa få en annen tone!!

Jævla nazi nordmenn! feige for å innrømme at dere er noen jævla feige rasister og..

jeg hater nrodmenn og alt de står for! Spytter på dere og landet deres!

4 05 2008
drittlei

Kjære Niko. Siden du spytter på oss og landet vårt, antar jeg at du melder flytting med det første. Alt annet ville jo være hyklersk, ikke sant?

God tur! 😀

10 05 2008
Ingrid Rosen

Hei drittlei, jeg støtter forslaget om å be NIKO finne utgangsdøren. En som bare ser oss som feige, nazistiske, rasistiske; og hater oss og alt vi står for, har vel ikke noe på denne festen å gjøre. Spytt på oss, og du burde vippes noe så innhelvetes raskt ut porten. For et ekstremt uhøflig og æreløst individ du er! For en unyansert og negativ innstilling til en artikkel du burde lese nøye gjennom.

Selv opplever jeg at Kohinoor & Co har skviset denne sitronen til siste tenkelige dråpe, men likevel leser jeg at hun ikke kan motta noen unnskyldning fra ambulanseførerne med mindre de «kommer krypende på sine knær». Hm … canossagang, Kohinoor? Muligens et litt overdrevent syn på egen betydning? Det hele gikk jo bra, selv om det var helt forferdelig det som hendte. Du har fått din unnskyldning og dulling av media og politisk korrekthet.

Jeg etterlyser også fokus på det helt åpenbare i denne saken: hva med voldsmannen? Den kriminelle? Mannen som uprovosert slår ned et menneske i en park bare fordi han ikke fikk spille fotball akkurat der han ville. Er det ikke på tide at Kohinoor slipper dette innbitte og monomane taket i ambulanseførerne og ser nøye på den som utløste saken – den egentlige skyldige.

12 05 2008
Sensur redaktøransvar « Ting jeg er drittlei (og annet ;)

[…] er svært uheldig. Mine tidligere innlegg om “ambulansesaken” omtaler forskjellen mellom å mene at noe er rasistisk og hvorvidt det faktisk er det. Ved […]

12 05 2008
Carl-Erik

@drittlei og Ingrid Rosen

NIKO er et såkalt troll. Enhver som har fartstid fra nyhetsgrupper og nettfora som går over noen år kjenner dem igjen. Det er best å la dem stå ubesvart om de ikke blir moderert bort. Ofte bedrives bare omvendt psykologi. Ikke bit på det feite agnet som legges ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: