Pøbelens fremferd i Oslo

5 05 2008

Husokkupantene i Brakkebygrenda, som ble kastet ut av huset de hadde tatt seg til rette i, gjør nå gatene utrygge i Oslo. De håndterer det å måtte forholde seg til virkeligheten, med forpliktelser og regler, på en særs dårlig måte. Såpass dårlig, faktisk at flere politifolk er blitt skadet etter steinkasting. De tidligere husokkupantene, som nå vel må omtales som bostedsløse, har også satt fyr på en campingvogn for å virkelig demonstrere hvor uenige de er i at de må betale for der de bor og at de som eier huset/tomten faktisk kunne tenke seg å benytte denne til noe annet enn å huse en gjeng døgenikter.

Folkens, kom dere på jobb, ta dere lån, innrett dere etter reglene i samfunnet – eller ta konsekvensene. Jeg er skikkelig drittlei at Oslo kommune eller skattebetalerne generelt skal fø på en gjeng latsabber som ikke synes at de skal behøve å ta del i noe fellesskap, da med unntak av de generøse støtteordningene vi har.

Politiet bør bure inn enhver gruppe som med sine pøbelstreker gjør livet utrivelig for huseiere og befolkningen, og som reagerer med vold og faenskap på at noen tar sine egne ting tilbake.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

15 responses

5 05 2008
Markus

Vet du hva det koster å «bure inn» folk som du så fint sier, kontra det å ha dem i et ubrukelig bygg som ingen har noen glede av uansett?

5 05 2008
øiljøpfjæ

Så sant Så sant!!!

5 05 2008
drittlei

Det dreier seg vel litt om prinsipper også, at ingen skal kunne ta det som ikke er deres. Hva om de definerer noe du eier til å være «noe ingen har noen glede av uansett»?

Selvtekt er ikke heldig, og det bør understrekes. Det var ikke politiet som satte i gang bråket med steinkasting og ildspåsettelse, de beskytter bare resten av samfunnet mot villmannsoppførsel i gatene.

5 05 2008
Skatten=Inntjening

Det staten bruker på å holde okkupanten i bur et par døgn er småpenger i forhold til det staten drar inn i skatter og avgifter i forbindelse med byggeprosjektet der nede.

5 05 2008
snuxicum

Dette er faktisk en gjeng som er meget oppegående og samfunnsengasjerte .
Flere av de jobber , men velger å stille seg utenfor et samfunn som baserer seg på fråtsing overfladiskhet og blodpriser!
Huseier har latt denne bygården forfalle i over 20 år, uten å bry seg om hva som har skjedd der.. Folka som bodde der har invistert mye blod og svette for å kunne tilby by-samfunnet en alternativt og kulturellt mijø.
Dette er en gjeng som har tatt saken i egne hender å starta et byøkologisk-prosjekt , der politikerene og komunen kun har pratet og ikke handlet. Å storme noens hjem på den måten , med så rå makt og brutalitet er hårreisende, og jeg finner det svært skremmende!!
Jeg håper virkelig de finner seg et nytt sted å bo snarest.. INGEN fortjener å være hjemløse. Og det blir flere av oss om blodprisene fortsetter å øke i boligmarkedet!
Gleder meg til å besøke brakkebygrenda 2 om ikke så lenge..
Stå på folkens!

5 05 2008
damiende

Selvtekt i denne saken er bare positivt. Pengegriske folk har gått av slikt. Får bare håpe de legger kjepper i hjulene for de som setter i gang og bygge. Koster fort penger når ting blir utsatt.

6 05 2008
Anniken

Helt enig, jeg er drittlei med okkupantenes adferd. Jeg bor i nabolaget og flere ganger fikk trusler fra Brakkebygrendag da jeg jeg klaget om støy og forurensing fra ville fester og narkomane. Jeg er skikkelig glad at politiet har endelig sikret eiendommen.

Barneghage og bolig trengs i Gamlebyen, såkalt Brakkebygrenda trenger vi ikke!

6 05 2008
Ola

Helt enig i innlegget.

«Flere av de jobber , men velger å stille seg utenfor et samfunn som baserer seg på fråtsing overfladiskhet og blodpriser!»

Vel da må de komme seg _utenfor_ også da. Dra ut av byen og ut i skauen hvis du ikke vil forholde deg til de reglene som gjelder! Helt håpløst argument.

«byøkologisk-prosjekt». Latterlig forsøk på å skaffe seg et alibi for å trenge seg på annen manns eiendom.

De hadde jo bodd der i mange år, så hvis det bare er snakk om å benytte seg av boliger som ikke er i bruk hvorfor i alle dager motsette seg med vold når noen vil bygge en barnehage? Da blir jo tomten brukt.

Få de ut av byen, bøtlegg og fenglse! Her har jeg svært liten sympati – og det fordi det ikke finnes noen gode argumenter for husokkupasjon.

6 05 2008
Bent

Vensre radikale ekstrimister er ikke så nøye på norsk lov..De vet best selv. he he

6 05 2008
Ole

Så selv Blitzere på vei gjennom byen i går for å «demonstrere» mot dette. Er så dritt lei disse utskuddene som ikke gjør annet en å lage faen. De fleste av de står ikke for noe som helst, men bruker det som en unnskyldning for ikke å delta i samfunnet da de er for late eller udugelige til å jobbe og ta verdifullt samfunnsansvar. Okkupasjonen av dette bygget var ulovlig, og ikke noe annet enn nok et påskudd fra folk som ikke gidder å jobbe for husleiepenga til å feste og røyke seg steine. Slikt skal man forsvare og demonstrere for… Patetisk!

6 05 2008
Balthazar

At det finnes så mye forakt for de som er annerledes, tenker annerledes, handler annerledes osv. i dette samfunnet, som folk utviser i dette forumet er en skam. At dere stempler disse ungdommene som late, udugelige osv., tydeligvis uten at dere vet noe som helst om dem likeså. Jeg syns det er bra at noen setter seg imot systemet, så lenge det gjøres på en bra måte, som ble gjort i dette tilfellet. Å ja «STAKKARS» huseieren med sine millioner som noen ikke ville la gjøre som han ville med en eiendom han hadde forsømt i mange tiår… det sier dere fordi dere aldri har turt å tenke tanken på at samfunnet kunne vært annerledes, VELDIG annerledes. I stedet synes dere vel det er greit at folk må punge ut med 1.5 mill for et sted å bo, og deretter være gjeldsslaver/slaver av systemet. Selvfølgelig burde, og kunne, huseieren komme til enighet med okkupantene som hadde pusset opp gården hans.

6 05 2008
brakke by grenda vellforening

hei til alle dere som har noe og si om oss..st halvards gate 27 er eid av en kvinne som heter Ho Chow..og forvaltes av advokat ole løkken..Ho Chow ble dømt på 80 tallet for smugling av 14 kg heroin og menneskesmugling (jepp hun hadde slaver). hun satt en tid på bredtvetkvinnefengsel før hun flyktet fra landet..nå lever hun vist i sus og dus på manhaten i usa.(den delen er vel et rykte) advokat ole løkken har vi hatt kontakt med, han fortalte oss at: «det er greit dere bor der men ikke gjør stedet pent» dette nekter han for nå..tømmer huset på tomta fra 1800 tallet brant ned i 85..det var da okkupert av noen narkiser..frem til 2000 var stedet tillholdsted for narkomane..da flytta brakkeby grenda velforening inn med campingvogner og brakker..vi fiksa de delene av huset som kunne fikses, laget kjøkken oppholdsrom og konsert lokale. vi rydda bakgården som var fylt opp av søppel fjerna sprøytespisser..så rydda vi det store lagerskuret på tomta og fjærnet flere tonn kvikksølv batterier og transformatorer som tandberg radio fabrikk hadde dumpet der etter at de gikk konkurs..så lagde vi kaldvanns dusj og ute do..strøm ble levert av ulstakvekja energi (som er jævlig mye mere ålreite enn hafslund) vann fikk igjennom en haveslange fra noen veldig snille naboer..ikke alle naboene var like snille noen kasta tunge conjak flasker etter oss og når vi hadde hundevalper fikk vi ett trusselbrev om tvangsavlivning hvis ikke psychopat bikkjene våre holdt kjeft. brevet var anonymt..ja ja man kan ikke gjøre alle til lags.. alle naboene som turte komme på besøk hadde vi en god tone med..hver tirsdag serverte vi gratis vegetar mat til alle som ville komme..det ble arrangert konserter teater og filmvisninger..vi bygde driv hus og hadde potetåker (200 tomater 200 poteter.) alle som bodde i BBG hadde jobb eller gikk på skole..fritiden gikk med til brakkeby grenda..vi var med i møter i byrådet og prøvde så godt vi kunne og spille med i det byrokratiskespill…så langt har vi bare blitt jugd for..blant annet ble vi lovet diskusjon i byrådet den 19 mai men ble altså kastet ut med makt i går.. anniken hvem enn du er vi har aldrig truet noen det er bare tull hvis du har barn kan du takke oss for at de ikke stakk seg på sprøytespisser i st halvards gt 27..synd du aldrig kom på besøk da kunne vi hatt det trivelig med de andre fra nabolaget.. hvis noen vill vite mere om OSS ta kontakt med brakke by grenda vel forening..vi er de snille..

6 05 2008
snuxicum

http://www.indymedia.no/node/3279

som sagt.. dette er ikke en gjeng med dagdrivere!

12 05 2008
Hatet mot det som er annerledes

Det er skremmende, flaut og irriterende. Hvordan mennesker kan uttale seg så skråsikkert og bombastisk om noe som de faktisk ikke vet noe om. I stedet for å gjøre dette, ta heller kontakt med den gruppen det gjelder selv og forsøk å finn ut av hva REALITETEN er. Ikke sug og svelg det aktører sier uten å tenke kritisk til hvem det er som sier det og hvilke motivasjoner aktørene kan ha for å komme med sine uttalelser. Denne «frykten» for det som er annerledes er noe vi er avhengig av fordi dette andre og forskjellige fra oss, er med på å gjøre oss selv «normale».
Stå på Brakkebygrenda velforening. Dere har naboer og venner som støtter dere og som syns det dere driver med er fantastisk bra!!

12 05 2008
arne

Godt med disse oppklaringene. Avskyen mot det som er annerledes smaker jævlig dårlig, og den «virkeligheten» som folk snakker om tror jeg vil ha godt av å blitt testa litt hardere, for jeg tror og håper at vi er ganske mange som ikke lever i den samme «virkeligheten». Og dette handler ikke bare om man har utedo eller ikke, dette handler om hvordan man tenker, hvilken innstilling man har og om man er «liberal» på ordentlig og ikke bare når det gjelder «liberale verdier» som skattefradrag.
Måtte hundre møkkete hippier okkupere soverommene deres, så kunne dere fått skaket litt opp i den «virkeligheten» dere lever i.

Dette er idealister. Og ja, det er idealister som ikke passer inn å samfunnet, men er det fordi de er for sære, eller fordi samfunnet er for snevert? Bloggere plager meg, men jeg lar dem holde på. Eiendomsmeglere plager meg, men det er rom for dem også.
Prinsipper kan du stort sett få billig av meg. Shit ass, jeg fatter ikke at jeg skrev dette innlegget…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: