Underlig paradoks

9 05 2008

Forsvaret har problemer med ammunisjonen til AG3 og MG3-geværene som er i bruk hos styrkene i Afghanistan, da den miljøvennlige ammunisjonen fører til løpssprengning og andre problemer. Soldatene har derfor gått tilbake til vanlig blyammunisjon.

Er det ikke et underlig paradoks at når man sender soldater til Afghanistan for å krige, så passer man også på at de som man eventuelt måtte drepe der, blir drept på en så miljøvennlig måte som mulig? At dette medfører livsfare for våre egne mannskaper, synes ikke å være like viktig. Våpnene som man benytter til forsvar av seg selv og andre kan være det som skader dem.

I krig bør vel soldatenes sikkerhet være i høysetet, da vi gjerne vil ha alle hjem igjen, ikke at man kan risikere å forurense Afghanistan ytterligere. Etter tiår med krig og konflikt vil jeg tro at noen norske skudd fra eller til ikke utgjør noen stor forverring av miljøet.

Det er bra vi har miljøbevegelsen slik at ingen tillates å forurense unødig, men når miljøhensyn går på bekostning av menneskers sikkerhet, blir det for dumt.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

3 responses

31 05 2008
Stian Pedersen

Enig!

31 05 2008
Erik

Så brenner man gjerne et par tusen magasiner i måneden på skytebanen og da. Veldig få av kulene som skytes i verden er rettet mot mennesker, de fleste skytes i trening. Og lage en kulefanger til å ta imot en AG3 eller MG kule tror jeg ikke man får til så lett heller.

Bare for å kverulere.

31 05 2008
Stian Pedersen

Vi er 2 mot 1!!!!

Flertallet har alltid rett!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: