Pampene i FIS

26 05 2008

Alltid Nyheter hørte jeg et interessant innslag på vei fra jobben i dag. Dessverre kan jeg ikke linke til noe, da klippet ikke er tilgjengelig på nettsidene til NRK, men innholdet var som følger:

FIS, det internasjonale skiforbundet, gjør klar til konferanse – og har valgt seg Cape Town i Sør Afrika som møteplass. Hotel Sheraton, byens 5-stjernes hotell med døgnpriser på mer enn 2000 kroner, er valgt som møtelokale.

Sverre Seeberg, norges skipresident, ble i anledning saken intervjuet av NRK og han forsøker etter beste evne å forsvare avgjørelsen om å legge årskonferansen til Sør Afrika. Dette er en utakknemlig oppgave, siden det trolig ikke er Seeberg som har valgt konferanseland, men han førsøker seg med følgende begrunnelse:

«Det er faktisk vinter i Sør Afrika nå, og stedet er valgt ut fra økonomiske hensyn, siden det er utenfor turistsesongen. Det er langt å reise for meg og vår store delegasjon, og dette er ikke å anse som noen ferie.»

Ja, hva skal man si? Det ble videre i reportasjen oppgitt at FIS tidligere har hatt møter på andre kjente vintersportssteder, så som Melbourne (Australia), Miami (USA), Montreux (Sveits) og Rio (Brasil).

Det virker noe underlig at man velger å fly omtrent 1000 delegater fra 100 (et hundre!) skinasjoner til de varmeste og mest eksotiske stedene i verden for å snakke om hvordan man skal forflytte seg raskt på ski og innenfor regelverket. Er det ikke lavsesong på de store vintersportsstedene i Europa også Seeberg? Ville det ikke vært kortere for de fleste av de mange hundre delegatene hvis man hadde valgt å legge dette møtet til en alpelandsby i Østerrike?

Det slår meg at ledelsen i FIS synes det er hyggeligere i Miami eller Rio enn i Baden Oppifjellet i de østerriske alper når man først skal kose seg med god mat, sightseeing og kolleger. Det synes som om FIS er det samme som IOC og andre gubbeklubber som hevder å ha idrettens beste, og ikke sin egen, i fokus.

Jeg tror ikke helt på dem..

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: