Støtte til lærerene?

26 05 2008

De fleste gruppene som hadde bebudet streik i vår fikk oppgjør som de var fornøyde med, med unntak av lærerene – og disse valgte å streike. Streiken har allerede rammet en rekke skoler og personer og skal trolig utvides fra førstkommende fredag.

Det er interessant å se at de eneste som støtter streiken er de som slipper eksamen. Andre, så som LO, mener de er usolidariske i sin streben etter mer penger enn yrkesgrupper med tilsvarende lang utdannelse. Personlig begynner jeg å bli litt lei av hylingen om mer penger. Hva med å stille høyere krav til lærerene, at de skal gjøre mer enn å møte opp, så kan vi heller diskutere mer diffrensiert avlønning. Gode lærere bør tjene godt, dårlige lærere bør ikke belønnes i samme grad.

Selv om du aldri får en lærer til å innrømme det, er det faktisk en ganske god jobb å være lærer, forutsatt at du har anlegg for det. Det er sistnevnte gruppe, de virkelig flinke vi bør lønne høyt, ikke den gjengen som alltid sutrer om hvor fælt det er i skoleverket.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

6 responses

26 05 2008
:)

Huff da… dette kunne du svært lite om…

26 05 2008
drittlei

He he, det er mulig.. Fordelen med å ha sin egen blogg er at man ikke behøver å være så politisk korrekt eller dekke alle sider av enhver konflikt – det er nok å mene noe om noe. Som du ser, benytter jeg meg av muligheten til dette 🙂

26 05 2008
Stian

He he..Ja det var tynt dette. Og det er ingen som sier at det ikke er en god jobb..Men differensiering lar seg jo ikke gjøre.Da må du jo ha personer inne i klasserommene til enhver tid..Og da vil det hvertfall koste penger. Dessuten så er det de minstelønnede de streiker for og de har jo ikke hatt høyrere lønnsvekst enn prisveksten..Altså rundt 3% og er jo det som er solidaritet..Pluss at man må se tilbake på årene som har vært..

26 05 2008
drittlei

Stian: Jeg ser problemet med å vite hvem som er gode og hvem som ikke er det, men noe kunne vært avslørt av nasjonale prøver som testet ut om alle elevene hadde basiskunnskapene som er nødvendige. Jeg synes det er for ille at ungdommer fortsatt går ut av skolen uten å ha grunnleggende lese- og skriveferdigheter. Det er ikke dermed sagt at dette alltid er læreren skyld, men heller den rigide, almenne skolen der alle må passe inn. Hva med litt mer diffrensiering av elevene også? De beste får utfordringer slik at de holder interessen oppe, de middelgode har noe å streve mot og får nødvendig kunnskap mens de «dårligste» eller de som ikke passer helt inn, får forsterket undervisning.

Lærerene burde, slik jeg ser det, ha akseptert tilbudet som de andre fikk, og jeg tviler sterkt på at de kommer til å få noe mer i sentrale forhandlinger nå.

Likevel ønsker jeg alle som streiker lykke til, da streik er et lovlig middel i kampen for bedre lønn, og dersom man tror nok på sin sak – skal ingen middel være uprøvd.

26 05 2008
Chris

7% lønnsøkning er kravet, SYV PROSENT!!! i en statlig avdeling!!! Det er jo bare en ting å gjøre da, sette opp renta, og da får alle svi… takk skal dere f… meg ha!

31 05 2008
Stian Pedersen

Frivillig oppmøte for elever, og betaling knyttet til oppmøtte elever!

La barna finne på noe annet enn å sitte på skolen og høre på feministpropagandaen der. Smårollinger bør brenne bråte i skogen og leke doktorleker, ikke lære en masse tøv på skolen.

Flaut å se at lærerne er mer opptatt av penger enn av elever.
Jeg støtter streiken, fordi den gir elever fri fra skolen, og det er alltid positivt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: