Ås kommune – Norges hyggeligste

11 06 2008

… for noen.

Jeg klarer ikke helt å slippe denne Åslaug Haga-saken, og til stadighet dukker det opp ting som enten irriterer eller provoserer meg, nå sist (NRK Dagsrevyen): Oppklaringsmøte på rådhuset med Ås kommune.

Møtet gikk ut på å «gjøre opp» alt omkring den ulovlig oppføring og utleie av stabburet som står på Haga og mannens tomt i Ås. Kommunen, ved Teknisk sjef Arnt Øybekk, erkjente at det «hadde vært dårlig kommunikasjon og grunnlag for misforståelser» mellom Haga og kommunen i forbindelse med søknaden om å benytte stabburet til utleie.

Haga hevder å ha sendt en mail til kommunen i 2005, en mail som kommunen ikke kan finne i sine arkiver og vel heller ikke Haga har fremlagt, der Haga konkluderer at alt antas å være i orden dersom hun ikke hører noe fra kommunen. Hun legger til grunn at taushet fra Ås kommune sin side, innebærer aksept for søknaden. Haga siteres på: «Vi har levd i god tro og regnet med at stabburet var godkjent som utleieobjekt siden vi ikke hørte noe fra Ås kommune. Både jeg og kommunen erkjenner nå at kommunikasjonen oss imellom har vært for dårlig og har ført til misforståelser«.

Når ble taushet gyldig som aksept fra noe offentlig organ? Dersom det er slik at dette godtas i forvaltningen kommer det straks en mail fra meg med følgende tittel; «Søknad om å fritas for skatt 2008«. Skatt, ja. Det fremkommer også informasjon om at Haga muligens ikke har vært så nøye med å innberette den skattbare delen av utleieinntektene. Dette vil jo ingen ende ta.

Det at Ås kommune erkjenner at kommunikasjonen har vært dårlig når søkere hevder å ha sendt en mail i 2005, virker merkelig. Normalt vil kommuner aldri erkjenne at de har gjort noe som helst feil, det ligger i byråkratiets iboende ansvarsfraskrivelse, og alt relatert til innhenting av opplysninger, dokumentasjon, tidsfrister, gebyrer og straff synes alltid å ramme søkeren, forutsatt at dette er en vanlig person. Jeg vil tro at antallet søkere som har opplevd å stange hodet i veggen ved ulike søknader til forskjellige kommuner er betydelig større enn dem som har solskinnshistorier om smidighet og velvilje.

I Hagas tilfelle er det åpenbart annerledes, og hun klarer å få til et oppklaringsmøte på rekordtid, få kommunen til å erkjenne feil og legge saken død – alt i løpet av etpar dager. Dersom noen andre noen gang har fått til et tilsvarende møte på samme nivå og med tilsvarende utfall i løpet av like kort tid, vennligst legg igjen en kommentar om dette. Dette fremstår som særbehandling av ypperste klasse, og jeg mistenker at årsaken til at Ås kommune er i overkant elskverdige overfor Haga, er beslutningen om å flytte Veterinærhøgskolen til Ås. Denne saken var kontroversiell, og blir ikke minst uhyggelig dyr for oss skattebetalere, men vil medføre at Ås får et oppsving i både sysselsetning og skatteinntekter, noe jeg vil tro at lokalpolitikerne i Ås setter pris på.

Aner jeg et «takk for sist» her?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: