Same? Homo? Søke om penger?

16 06 2008

Risten Heatta er både same og homo, og alene har hun dannet Nettverk for samiske lesbiske og homofile. Hun har nå fått tildelt kr 480 000,- fra Sametinget til konkrete prosjekter i dette nettverket, mens både Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH) og Likestillingsdepartementet stiller seg mildt sagt tvilende til hele nettverket. Sistnevnte har gjennom det siste året bedt Heatta dokumentere de øvrige medlemmene i nettverket, men har ennå ikke mottat noen slik dokumentasjon.

Nå kreves det vel strengt tatt mer enn en person for å karakterisere noe som et nettverk, så jeg foreslår prompte at navnet endres til «Samisk Lesbisk» siden et er den eneste dekkende tittelen jeg kan komme på i farten. De som er samiske kan vel også melde seg inn i de øvrige foreningene for lesbiske og homoer, og såvidt meg bekjent tar de inn både minoriteter, hvite, grønne og svarte, homser og heterofile. Det får nesten være grenser for mange organisasjoner som mottar offentlig støtte vi skal ha. Hva er det neste? Kjevhendte homsers nettverksforening?

Det er ikke noe galt i å være samisk, det er ikke noe galt i å være homo – men det er noe galt i å bruke sin minoritetsbakgrunn og/eller legning for å skaffe seg penger, og det er akkurat det jeg mistenker har skjedd her. Fy og skam på deg Heatta!

Reklamer

Handlinger

Informasjon

One response

16 06 2008
Øystein Jakobsen

Word!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: