Pimp me up!

18 06 2008

Liv Jessen, lederen ved Pro Senteret i Oslo, uttaler seg i forbindelse med aksjonen mot nigerianske prostituerte og deres nettverk av bakmenn og halliker, og konstaterer følgende: «Må ikke være tyrann«. I den aktuelle aksjonen er det bare en mann som er pågrepet, mens de som er mistenkt for hallikvirksomhet og menneskehandel alle er kvinner. Jessen forklarer videre at vanlige folk må endre oppfatning av hva en hallik er, da det å være hallik for andre kvinner ofte er det eneste alternativet til fattigdom og nød.

Hvem er det som har skapt dette bildet av halliken da, Jessen? Er det ikke du og dine medsøstres demonisering av halliken som en kynisk, manipulativ, voldelig mann, en drittsekk som tvinger kvinner til å selge kroppen sin, med trusler om bank og det som værre er hvis hun ikke adlyder. Er det ikke dere som har fremhevet urettferdigheten i at noen beriker seg på andres lidelse og arbeid, og som lar andre gjøre drittjobben på gatene?

Hvorfor er det slik at halliken, og hvordan vår oppfatning etter din mening bør endres, forandrer seg når halliken er en kvinne? Er det ikke like kynisk å utnytte andre svake kvinner, selv om man selv har maktet å kravle seg ut av egen prostitusjon?

Straffeloven er veldig grei på dette punktet, og § 202 gjør ikke forskjell på kjønnene. I paragrafen står det:

Den som

a) fremmer andres prostitusjon eller
b) leier ut lokaler og forstår at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte,

straffes med bøter eller fengsel inntil 5 år.

Den som i offentlig kunngjøring utvetydig tilbyr, formidler eller etterspør prostitusjon, straffes med bøter eller med fengsel inntil 6 måneder.

Med prostitusjon menes i denne bestemmelsen at en person har seksuell omgang eller handling med en annen mot vederlag.

Heldigvis nevner våre lovgivere ikke noe om kjønn, og hallikvirksomheten er således like straffbar, like forbannet jævlig utnyttende og kynisk – uavhengig av kjønnet til den som bedriver den.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: