Naomi Campbell – en negerdukke?

22 06 2008

Naomi Campbell, som nå vel må omtales som tidligere supermodell, erkjente vold mot offentlig tjenestemann i forbindelse med en reise med British Airways for en stund siden. British Airways ønsket å fjerne henne fra flyet etter at de hadde mistet et kolli av hennes bagasje, og bestemte seg etterhvert for å bruke vold mot og spytte på politiet som ble tilkalt. Alt i alt, normal Naomi-oppførsel.

Hun har senere hevdet at hun ble kalt «negerdokke-supermodell» av de ansatte på British Airways, og at dette var grunnen til hennes påfølgende oppførsel.

«Negerdokke-supermodell» var et såpass interessant kallenavn at jeg ønsket å finne ut hva som egentlig ble påstått sagt. Ordene som ble brukt var, etter sigende, «Gollywog supermodel» og Gollywog er navnet på en negerdukke som ble produsert på 1800-tallet, og som senere ble ansett å være rasistisk. Kortbetegnelsen «Wog» har senere blitt benyttet for å omtale mørkhudede på en negativ måte.

Man skal selvfølgelig ikke snakke nedsettende til noen på grunn av deres hudfarge, hvis det var det som faktisk skjedde her, men man skal da strengt tatt heller ikke bruke vold eller spytte på noen. Det er ikke slik at en fornærmelse kan oppheves av en annen.

Bildet over viser den omstridte dukken, og man kan lære mer om denne hos Wikipedia. Normalt er det ikke så mye lærdom og horisontutvidende innhold hos kjendis.no, men dette var altså et unntak 🙂

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: