Frihetsberøvelse

26 06 2008

I Østfold ble en 39-årig mann dømt til seks måneders fengsel for å ha bortført to ni år gamle jenter. Den ene ble tilbudt penger for å bli befølt, men avlso. Dette avslaget ble respektert. Den ene jenta ble tatt med i halvannen time i vedkommendes bil, mens den andre ble lurt med for å lete etter en hund. I tillegg var mannen i bestittelse av 72 filmer som viste overgrep mot barn. Halvparten av straffen må sones i fengsel.

Ja, hva skal man si?

Igjen slår samfunnet på stortromma for å verne barn mot seksuell krenking, og her har man jammen tatt’n helt ut (pun intended)! Vedkommende ble dømt for seksuell tilnærming og frihetsberøvelse i tillegg til besittelse overgrepsmateriale, og han må sone hele tre måneder bak lås og slå. Jeg tror ikke dette var det lovmakerne tenkte da de lagde bestemmelsene han er dømt etter.

Straffelovens § 223 dikterer: Den som ulovlig berøver en anden Friheden eller medvirker til saadan Frihedsberøvelse, straffes med Fængsel indtil 5 Aar.

Vedkommende er i tillegg dømt etter § 204a: straffes med bøter eller med fengsel inntil 3 år, samt den mer ubestemte «seksuell tilnærming» som vel ikke er et eget straffebud, men som trolig har minst et års strafferamme.

For to tilfeller av frihetsberøvelse av barn på 9 år, forsøk på seksuell omgang mot betaling og besittelse overgrepsmateriale av barn utmåles det totalt seks måneders fengsel, hvorav tre er betinget.

Min tro på rettssystemet er gjenopprettet..

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

27 06 2008
Sylfest Syl

Har du tenkt på at det er stor forskjell på å sitte i fengsel for dette sammenlignet med andre forhold? Jeg ville heller sitte i fengsel i ett år for noe enn en måned for noe som har med barn og kidnapping og sex å gjøre.

I tillegg vil denne mannen risikere juling resten av sitt liv. I praksis er straffen særdeles streng…

27 06 2008
drittlei

Sylfest Syl: Jeg er enig i at soning for overgrep mot barn, frihetsberøvelse av småunger etc er tøffere enn «normal» soning, da man raskt havner nederst på rangstigen. Dette skal likevel ikke ha noen betydning for straffen som utmåles. Da må heller det offentlige sørge for at soningen kan foregå i skikkelige former, slik den gjør på Ila i dag – der de fleste er sedlighetsdømte.

Vedkommende vil også oppleve en tilleggsstraff i form av massiv fordømmelse på hjemstedet også, men igjen – dette bør ikke ha noen betydning for vernet samfunnet trenger fra slike folk, i form av fengsel.

26 08 2008
Joakim

Ja, 3 måneder var jo lenge må jeg si. Med slike straffer kan det jo virker som at det nesten er fritt frem, når det gjelder misbruk av barn. For tre måneder er jo ingenting bak murene. De burde bli straffet med livstid, mennesker som forgriper seg på barn fortjener ikke frihet.

26 08 2008
elghunk

Hva med de som utøver blind vold mot personer som har barn? Hadde selv en jente (er lærer) i en klasse hvis far ble offer for blind vold og ble stygt skadet. Er ikke dette en form for overgrep mot barn? Når en slik person kommer i fengsel slår han seg på brystet og plager livet av folk som er dømt for f. eks. blotting overfor barn, noe de fleste barn bare ler av.

Mener du det er fritt fram for å urinere på offentlig sted siden straffene er så lave?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: