Tabloid bambus

26 06 2008

Dagbladets onde stebror, kjendis.no, hadde i dag en artikkel om en kvinnelig reporter som anklages for å ha hatt to seksuelle forhold mens hun var i Irak som reporter for CBS. Overskriften tar sågar i bruk den noe underlige betegnelsen «front-sex» for å understreke at her ble det hekket «mens kulene fløy over hodene».

Hvilke kuler som eventuelt befant seg i luften under det hele sier artikkelen ikke noe om, men det er en masse tvetydighet som trolig er ment å være underholdende eller morsomt, men som i mine øye blir forferdelig platt. La oss ta et par eksempler:

Journalisten «anklages» for å ha «forført to menn mens hun var i Bagdhad» samt et rasert ekteskapet. Var disse mennene som uskyldige ofre å regne da, siden hun anklages for å ha forført dem – antagelig mot sin vilje? Stakkars viljeløse menn som falt som ofre for denne seksuelt agressive og amasonen. Og nei, den dårlige setningen er det den som skrev artikkelen som står for.

Journalisten var i Irak som «embedded», altså innrullert – men dette henspiller her åpenbart på det engelske ordet bed, der embedded implisitt bety å bli lagt i seng. selv om dette ikke blir helt riktig engelsk. Eh, den var vel bløt, eller hva?

..hatt et front-forhold til den 37-årige gifte kvinnen, som tabloidavisa hevder «be-dekket» Irak-krigen. Akkurat når du trodde at det ikke kunne bli verre, kommer denne.

Paret tok ut skilsmisse i januar, og kriger nå om foreldreretten til sitt felles barn. Igjen en tåpelig krigshenvisning.

Entreprenørens ekteskap var ødelagt et halvt år før han iverksatte et kjærlighetsforhold til stjernereporteren. Iverksatte et forhold? Klar, ferdig – iverksett forhold!

Dette var dårlige greier, og dersom man leser New York Post, er det ikke så mange morsomheter og åpenbar kjønnsdiskriminering, så jeg antar at man ved redaksjonsmøtet hos kjendis.no – hvis dette i det hele tatt finnes – sammen har tenkt ut disse festlige ordspillene. Hvor mange menn blir «anklaget» for å ha forført noen på jobbtur eller blir beskylt for «front-sex» mens man «be-dekker» Irak-krigen?

Dette er nok et eksempel på slett journalistikk, ikke var det morsomt og det er nesten pinlig å lese. Jeg håper at fremtidige artikler vil ha et noe høyere journalistisk innhold, ellers kan dere heller gi det ut i russeavisa.

Jeg har drodlet litt om tabloidenes bruk av interessante og oppsiktsvekkende ord i overskrifter og artikler tidligere, og dette kan leses her.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: