Uheldig valg av navn

27 08 2008

Jeg har begynt å tenke på at mitt valg av bloggnavn, og ikke minst, brukernavn er noe uheldig. «Ting jeg er drittlei» var opprinnelig ment å være min lille såpekasse, der jeg kunne spy ut av meg alt som jeg er, ja, drittlei. Så som kongehuset, politikere, vår naive kriminalpolitikk, urettferdigheten i at pengeflytterne feter seg opp på andres ulykke osv.

Etterhvert som jeg begynte å blogge litt, ble det mer moro å prøve å ha en vettug mening om noe – fremfor å gulpe opp hvor forbannet lei jeg er av ditt eller datt. Selv om jeg innimellom også legger ut åpenbart tøv – muligen som følge av en personlighetsforstyrrelse – merker jeg at det er mer spennende og interessant å utfordre både meg selv og dere som legger igjen kommentarer med noe det er verdt å diskutere. Selv åpenbar kverulering fra noen av debattantene er hyggelig lesning og har en rekke ganger fått meg til å revurdere mine ellers relativt bastante oppfatninger om verden og alt den innebærer.

Siden jeg, ihvertfall til tider, går i seriøs-modus, blir det ekstra uheldig å hete «Drittlei» 🙂 Hvorfor tenkte ikke jeg på et kulere og mer tvetydig navn når jeg valgte bloggnavn og brukernavn? Hvorfor heter ikke denne bloggen «tankekorset«, «vox populi» eller noe annet spennende som, om ikke annet, øker troverdigheten noe?

Nja, jeg vet ikke. Uansett vil ikke postinger som dette, der jeg sjelegransker og navlebeskuer meg selv i kvalmende grad, bli den nye normen. Jeg kommer nok fortsatt til å være både opprørt, indignert, forbannet, sint, trist, melankolsk og glad – i tillegg til skikkelig drittlei.

Ha en fin dag/kveld/natt der du måtte befinne deg!

Reklamer

Handlinger

Informasjon

19 responses

27 08 2008
elghunk

enig
har sagt før at du er best som seriøs og da passer ikke navnet

hva med å ha to blogger en seriøs og en tulleblogg hvor du kan skrive død over pedostaff og sånn?

jeg har gitt opp med egen blogg….det går ikke med tiden…

liker best det som provoserer litt
før kunne jeg provosere med å si at gud ikke finnes
det går ikke i dag

eller at homoer kunne adoptere barn
det går heller ikke i dag….

men samfunnet produserer hele tiden nye tabuer….

skrift navn til noe mer seriøst
men de forslagene dine er for seriøse synes jeg

vox populi er rett og slett pretensiøst!

hvorfor ikke la leserne komme med forslag?

mitt forslag er…hm…hm…samfunnsfakkelen…

kaste inn brannfakkel og også spre tåken…

det var god synes jeg!

eller samfunnsdebatt-diverse temaer!
kjedelig men informativ

Primalskriket?
Samfunnsskyggen?
Spøkelseskladden?
Samfunnskritikk fra godstolen/sovesofaen?
addenda et corrigenda til samfunndebatter? (den var god!)
Den skulende broiler? (rart men interessant)

27 08 2008
elghunk

vel en fakkel sprer vel egentlig ikke tåken men lyser gjennom den (tror jeg, har ikke prøvd fakkel)

Gyldendal hadde vel en fakkel-serie for mange år siden…gode bøker!

Debattbøddelen?, legger alle debatter døde!
Pluraidoskopet? betyr nada men høres interessant ut…

Meningsdommeren?
Granskningskommisjonen for samfunnsytringer? (nå ble jeg stolt, den var god!)

fy fan den var god….

27 08 2008
drittlei

Elghunk: Jeg kan ikke forstå at du ikke har tid til å vedlikeholde en egen blogg, du har alltid lange og tankevekkende innlegg i kommentarfeltene..

Mange bra forslag her, og jeg likte også Granskningskommisjonen for samfunnsytringer (GFS). Hvorfor ikke sikre deg den hos wordpress eller blogger?

Takk for andre bra forslag også. Jeg får se hva jeg gjør, men jeg begynner merkelig nok å bli vant til navnet også. Dessuten er https://drittlei.wordpress.com en bra adresse, synes jeg 😀

Time will show, men kjenner jeg meg selv rett – velges letteste løsning – og det betyr at det bestående består 🙂

27 08 2008
elghunk

http://Granskningskommisjonenforamfunnsytringer.com

Den er litt lang, men kan jo, som du viste, akronymiseres.

Det er mye mindre forpliktende å bare sette seg ned å skrive på andres blogg enn å ha egen blogg. Jeg har mye tid nå, fordi jeg er arbeidsledig, men håper jo at det endres etter hvert.

Dessuten er jeg egentlig ikke så interessert i debattene i seg selv, men prøver å finne underliggende tankemønstre (eller mangel på slike) i debatter.

Det som virkelig interesserer meg er spørsmålet: Hvorfor mener denne personen dette?

Har du lagt merke til at skråsikkerheten er omvendt proporsjonal med (ut)danningsnivået?

Og at folk som skriver at de er sjokkert (i sjokk), likvel mener at du kan ytre seg med full rasjonalitet?

Jeg føler ofte at jeg lever i et samfunn som har sagt at tallet 7 er tabu, slik at når en møter regnestykket 4 + 3, så blir det først en pinlig stillhet før en eller annen sier høyt at svaret er 8 og straks overdøves av lettelsens applaus. Det er slik jeg opplever debatter om barn og seksualitet…

Jeg er egentlig ikke opptatt av barneporno i seg selv, men mener at etter ateismen ble stueren og homoene blir lagt for elsk, er det dette temaet som best illustrerer hvordan sterke følelser blokkerer for rasjonell tenkning.

I skoleverket er det mange tabuer som ikke gjelder ellers i samfunnet. Jeg sa for mange år siden på et lærermøte at vi måtte gå hardere til verks for å stoppe dårlig oppførsel og foreslo blant annet utvisning fra klasserommet, karakterer fra 1. klasse og så videre. Jeg ble straks paria!!!! I dag er trenden i ferd med å snu. Jeg hater slik motetenkning og den feige flokkmentaliteten til flertallet.

Her har du oppskriften på suksess:

http://lebouffon.blogg.no/1212668727_ti.html

Tror jeg holder meg til å lese din blogg. Den er velskrevet og klar i argumentasjonen og du gir tillatelse til å skrive med noen slurvefeil. Savner noe som kan provosere, slik som at barns værste fiende ofte er foreldrene, men det jo din blogg, og hvis du har barn selv, er det kanskje ikke så lett å ta opp et slikt tema? Men det ville jo være svært aktuelt, og du tok jo opp temaet om faren som drepte sin sønn, men du generaliserte ikke dette til en mer allmenn problemstilling, noe som ville vært mer interessent for meg.

Du får ha lykke til videre med bloggen, og jeg skal prøve å følge med.

27 08 2008
Per Patterson

elghunk!
Jeg ser at du er en person med usedvanlig godt utviklet logisk sans. Men folk flest er mer opptatt av å føle seg bra enn å trekke resonnementer på logisk gyldig måte. Du bør nok vurdere mer akademiske fora, ellers risikerer du nok kraftig motbør fra folk uten slike grunnleggende kunnskaper. Folk flest deltar heller i hylekor framfor å risikere å bli hylt mot…

27 08 2008
elghunk

For mange år siden, da jeg var 15 eller noe, var jeg med på å banke opp en homofil. Skikkelige folk banket opp homofile, det var en forbannet samfunnsplikt. I dag blir jeg kvalm av meg selv når jeg tenker på hva jeg var med på. I dag er det andre grupper som skal bankes opp og plages. Det virker som noen må ha denne rollen i samfunnet. Noen må defineres som avvikere for at normaliteten skal synliggjøres og dermed opprettholdes. Tror det var Durkheim som skrev at samfunnet produserer kriminalitet fordi den er helt nødvendig for å vise hvor grensene går og for på den måten å opprettholde samfunnet.

Jeg skal aldri mer være med på å plage personer som samfunnet fordømmer. Som regel blir slike grupper akseptert etter hvert…

Skulle ønske at vi hjemmebrennere etter hvert blir akseptert…

28 08 2008
Frode

elghunk skriver lange kommentarer….

Jeg synes du burde skifte navn til noe annet ja, men tankekorset o.l. er litt klisjé, er det ikke? :b Lykke til i alle fall!

28 08 2008
sol

Hei elghunk,

Banke opp homofile. Samfunnet må alltid ha syndebukker. Jeg forstår at vi ikke
kan ha samme syn på alle saker, men jeg syntes fortsatt en pedofil ikke er en resurs for samfunnet, men en trussel. Han er ingen syndebukk, men stiller seg selv til hugg ved sine handlinger.
Når det gjelder dine meninger om at foreldre er barns største fiende, så kan jeg være enig med deg kan stemme i enkelte tilfeller. Alle har det ikke sånn, og har faktisk et godt forhold hvor foreldrene ikke øver press på sine barn og lar dem være fire sjeler.
Over til himkok, det er jo bare pyton, ha litt smak !

SOL

28 08 2008
elghunk

Hei sol!

Det jeg mener er at pedofili ikke er noe problem, kanskje bortsett fra for de pedofile selv. Overgrep mot barn begås ikke bare av pedofile! Seksuelle overgrep mot et barn blir ikke mindre alvorlig selv om overgriperen ikke er pedofil. Hvorfor snakker en ikke om heterofili som et problem når det skjer voldtekter mot kvinner? Ikke rart den mannen voldtar kvinner…han er jo heterofil!

Hvis en person har sex med 1000 damer og så ett barn, er da denne personen å regne som pedofil?

Da må en vel anse en voksen som har sex med tusen barn og så 1 voksen kvinne som heterofil?

Hjemmebrent smaker da godt? Bruker å tilsette fisherman’s friend-pulver og en dråpe tran slik at det blir sunt!

28 08 2008
elghunk

Det som jeg synes er provoserende er at når Lommemannen lurer barn til å ta på tissen hans, blir alle så sinte, mens når 50 barn sprenges i fillebiter i Afghanistan, blir ingen sinte…

Kanskje mener man at det er best for barn å dø så tidlig som mulig, slik at ikke Lommemenn kommer og lurer dem til ting som er verre enn døden?

hm…akkurat nå ble jeg lei av barn og overgrep…
Kan vi ikke diskutere hvilken hund som er best?
Vil kjøpe hund og tenker på israelsk pariahund…

28 08 2008
elghunk

uff, den siste setninge legger opp til at jeg mottar en sarkastisk kommentar…

28 08 2008
sol

Hva med Golden Retriver. Passer din type : )

28 08 2008
elghunk

Her forsøker du å antyde noe….men hva?

Kan det være et jeg er lojal, familievennlig og glad i vann…neppe…

28 08 2008
elghunk

Er den ikke fin?

28 08 2008
elghunk

drittlei!
GFS antyder jo også at det har vært en (kognitiv) ulykke, og så skal en finne ut hva som har gått galt. Det passer jo bra.

Jeg har egen blogg hos wordpress:
http://elghunk.wordpress.com/

Den er ikke god!

29 08 2008
drittlei

Hei folkens. Det ser ut til at jeg kan skrive et innlegg og akkurat hva det skulle være, og så starter Elghunk en diskusjon med noen – i dette tilfellet Sol.

Hyggelig at folk engasjerer seg!

Jeg skal følge med på bloggen din Elghunk, jeg har store forventninger.
Frode: Vi får se, jeg er lat av natur – så det er mulig jeg bare endrer navnet mitt til BigD eller Mr Dritt Lei, den kinesiske naturlegen eller noe annet catchy ;D

Dersom det er noen som ikke har fått med seg bakgrunnen for Elghunk og Sol sine diskusjoner, kan man ev. lese seg opp litt her:

https://drittlei.wordpress.com/?s=overgrep
https://drittlei.wordpress.com/?s=dokumenterte+overgrep

29 08 2008
sol

Det var en skikkelig søt hund. Passer nokfor deg den også.

Skal ta en titt på bloggen din.

SOl

16 09 2008
Sigrun

Drittlei, jeg setter stor pris på bloggen din!

Personlig tror jeg at et mer seriøst eller nøytralt navn på bloggen vil gi ukjente som kommer over den, et annet signal/førsteinntrykk. Men jeg har altså ikke noe bedre forslag å komme med…

Slutter meg ellers til Elghunk om at foreldre kan være barns verste fiender (for meg er det ikke vanskelig å mene det, selv om jeg har barn selv) og at det er mange heterofile som begår seks. overgrep, f.eks. gifte eller samboende foreldre mot egne barn.

16 09 2008
drittlei

Takk skal du ha Sigrun. Jeg klarer heller ikke å komme på noe annet smart, så får heller folk bli omvendt fra det heller dårlige førsteinntrykket jeg gjør 🙂

De fleste her er nok ikke så uenige om at overgrep i sin alminnelighet er en dårlig greie, men vi krangler litt om semantikken ;D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: