Du må ikke peke på noe eller noen!

13 01 2009

Erling Lae og Politimester i Oslo, Arnfinn Gjengedal, gikk i dag ut og snakket om opptøyene som har satt hovedstaden på hodet i det siste, og tok for seg oppfølgning og straff for de som ble pågrepet. I løpet av reportasjen siteres de to og forsøker å identifisere problemet, hvordan man skal håndtere det og hva som kan være bakgrunnen.

Arnfinn Gjengedal: «– Vi må ikke gjøre etnisitet til en hovedsak. Det kan virke stigmatiserende, og er litt farlig.»

Uff ja, vi må ikke stigmatisere noen Gjengedal – selv ikke når det viser seg at majoriteten tilhører en gruppe ungdommer med lik eller lignende bakgrunn. Selvfølgelig må man aldri si at noen er mindre lovlydige, tyr lettere til vold eller idiotoppførsel enn andre. Dette føyer seg greit inn i alle de andre uttalelsene til denne politimesteren, der han er uvillig eller uten evne til å ha et eneste kontroversiellt eller skikkelig fundamentert standpunkt. Han velger alltid puslingvarianten når han uttaler seg og peker aldri på noe som kan være avgjørende for hverken det ene eller det andre. Alle begrunnelser blir omtalt omtrent slik: «Vi i politiet tror at årsaken er dette, men det kan selvfølgelig også være dette eller dette». Som borger i Oslo sitter man igjen med et inntrykk av at han ikke tør å mene noe fullt og helt. Jeg ønsker meg en mindre blyfri politimester.

Erling Lae: «– Det er viktig å få fram at dette ikke er tøft, men innmari feigt, sier Lae.»

Eh, nei Lae – det er viktig å få frem at dette er samfunnskadelig, udemokratisk, kriminell idiotoppførsel som ikke tolereres av noe sivilisert samfunn, heller ikke vårt. Feigt? Det å mobbe er feigt, det å knuse ruter, kaste stein på politiet og banke opp folk er kriminelt.

Erling Lae: «– Har du begått en ulovlighet, så har du begått en ulovlighet. Da betyr det ikke så mye hvor foreldrene dine er født. Det er ingen grunn til å generalisere, og fokusere på innvandrere. Vi må ikke analysere dette i senk. Her dreier det seg om hærverk»

Ok, så vi skal la vær å fokusere på at det faktisk var en betydelig overvekt av en befolkningsgruppe som er en minoritet i Oslo? Hvordan ville dette stilt seg hvis problemungdommen tilhørte en gruppe dansker? Ville man ikke tatt tak i det faktum at vi har et problem med danskene, ikke alle de andre nasjonalitetene som bor her? I sin redsel for å virke «stigmatiserende» tør man ikke gå inn i problemet og vandrer tiltaksløs rundt grøten, igjen. Disse folkene har selv stigmatisert seg selv og gruppen de tilhører, det blir ikke værre av å kalle en spade en spade.

Jeg må si at dette er skuffende. Hvorfor ikke ta tak i problemet der problemet har oppstått og finne årsaken til at en befolkningsgruppe peker seg så til de grader negativt ut, og deretter forsøke å gjøre noe med årsaken. Nå skal man ta tak i hele ungdomgrupper som ikke har noe med dette å gjøre, bare fordi man ikke tør å identifisere dem som utgjør hovedproblemet. Dette er det samme som den gangen man foreslo å underlivsundersøke alle jentebarn i Norge fordi noen befolkningsgrupper omskjærer sine barn. Da som nå blir dette bare tåpelig.

Jeg lengter tilbake til den gangen vi hadde en politimester i Oslo som faktisk turte å mene noe. Et av mine favorittsitater i så måte er den gangen Willy Haugli ble spurt om hvorfor han hadde brukt hunder under en pågripelse på Stortorvets Gjæstgiveri. Svaret falt raskt og uanstrengt: «Fordi det ikke var plass til hester».

Man kan mene hva man vil om mannen, foranledningen eller hans virke som politimester, men det er et sitat med skikkelig schwung 🙂

Reklamer

Handlinger

Informasjon

17 responses

14 01 2009
J.Jensen

Ta og samle opp alle disse pakkisene og drukne dem i havet. Det synes jeg hadde vært en god løsning. De jobber ikke, kommer aldri til å jobbe og de bidrar ikke med noe ordentlig til samfunnet på noe som helst vis. Slike søppelmennesker bør dumpes der de hører hjemme – i søpla. Ferdig med den saken. Det vi trenger i Norge nå er en dose god, klassisk fascisme og utrenskning av disse satans etniske minoritetene. Jeg hater all denne dritten av hele mitt hjerte og de fleste av mine venner er av tilsvarende oppfatning. Ta barna deres, kvinnene deres og hele smørja og brenn dem levende eller drukne dem. Det er min mening.

14 01 2009
AA

j.jensen

Med den meiningen du har,kunne jeg begrave deg levende

14 01 2009
BB

Jasså «AA» så du tåler ikke andres meninger? Så i stedet for å debattere, så skriver du en umoden liten cowboysnutt. Flott, du har bidratt til debatten med å kaste bort 2,5 sekunder av min tid. PS! Du er sikkert en av de gode sosialistiske vesnene som tåler alles meninger, så lenge de ikke strider mot dine egne, eller inneholder ett snev av intelligens?

Kjære nordmenn, og andre som måtte lese dette her:
Hva med å høre etter på frustrasjonen som ligger bak denne hovedbloggen + innlegget til J.Jensen? Skjønner dere ikke at noe bygger seg opp i mennesker med sans for rettferdighet og ansvarlighet? Forstår dere ikke at det er mye frustrasjon og smerte som lett bygger seg opp til hat, hvis dette ikke blir tatt på alvor? Skal vi fortsette med å late som at alt er tipp topp (for det er det nemlig ikke, kan jeg fortelle deg/dere!)?
Hvor lenge skal vi røre rundt grøten? Hvor lenge skal vi slippe tøylene i dette landet? Hvem vet hvor vi styrer hen? Er det mot målet om ett fredens, gledens og frihetens land? Eller mot getto-jungelens lov; den sterkes (les; GALES!) rett?
Skal vi tillate så mange retninger at alt sprekker? Må det ikke være ett overordnet syntetisk prinsipp som skal samle denne gryende galskapen? En styrende hånd? Ett lederskap?

Skal vi få klarhet og prinsipper å kjøre etter, eller skal vi alle bare gi faen og gjør det som faller oss inn?
Kan noen ta ett tak og stå frem som ledere i denne utfordrende stund, eller skal vi måtte se at moder norge sakte men sikkert går RETT TIL HELVETE?
Skjønner dere at dette er alvorlig?

Lykke til!

14 01 2009
Tech Dude

Delvis enig med j-jensen, men ikke like aggressiv…

Alle som IKKE oppfører seg, kan godt bli slengt tilbake der de kom ifra, men alle som faktisk oppfører seg (og skjønn det at majoriteten av innflyttere er faktisk gode borgere), bør bli oppfordret til å bli 🙂

14 01 2009
elghunk

Drep alle, Gud sorterer!

14 01 2009
drittlei

Her var det sterke følelser og meninger i sving, det er bra! Likevel bør vi søke å holde dette på et relativt vettugt nivå, og jeg tror ikke «send alle hjem» eller lignende er løsningen. Jeg tror derimot at man må tørre å identifisere problemet. Viser det seg at barn av marokkanske førstegenerasjonsinnvandrere i større grad enn andre er voldelige, må vi forholde oss til det. På samme måte som vi må forsøke å identifisere og håndtere at drammensere under 25 har et uforholdsmessig høyt alkoholforbruk. Begge disse påstandene er bare eksempler, men viser at man må sette inn ressursene der de trengs og kan gjøre nytte – ikke overforenkle å si at alle ungdommer har problemer med vold eller alkoholmisbruk.

Alles ønske om å være inkluderende og politisk korrekte hindrer at samfunnet kan stanse en uheldig utvikling innenfor noen grupper, ved at man frykter å «peke dem ut» som et problemområde. Personlig opplever jeg det som et stort problem at vi har en gruppe ungdommer, som i dette tilfellet, som lett eller lettere tyr til vold enn den øvrige ungdomsbefolkningen. Dette løses ikke ved å påstå at de er like integrerte som alle andre og at de har akkurat samme forståelse som alle de andre – når det er innlysende at de ikke er eller har det. Det bidrar bare til at man ikke tar tak i de bakenforliggende årsakene til akkurat dette. Både Lae og Gjengedal mener sikkert godt, men oppnår ikke noe som helst ved å inkludere på grensen til det latterlige.

Elghunk: Forutsetter ikke det at man tror at Gud eksisterer?

15 01 2009
elghunk

Tro er uvesentlig. Det holder at Gud objektivt eksisterer!

Bare et sitat fra et eller annet sted.

Blir sint på feiginger som skal lage bråk, men må liksom ha en «god sak» som kamuflasje for egen aggressivitet.

Tror silkehanskene hadde kommet av dersom det hadde dreid som om en gjeng nynazister…en meget utsatt gruppe i vårt samfunn.

15 01 2009
drittlei

Jeg er mer enn villig til å kjøpe hele pakka hvis du eller noen andre kan presentere objektive beviser på at Gud faktisk eksisterer. Resultatet må være etterprøvbart i henhold til de til enhver tid gjeldende standarder for gudepåvisning.

En vis mann fortalte meg en gang følgende:

Den eneste forskjellen på venstreradikale og nynazister er at nynazistene har bedre skopuss.

16 01 2009
elghunk

lol!
Det finnes jo mange gudsbeviser. Min favoritt er George Berkeleys idealistiske gudsbevis, et bevis det er lett å harselere med (gidder ikke gjengi det her).

Det var da et glimrende sitat du har hentet fram! Ikke hørt det før!

I disse tider er det vel flere som skjeler til nynazistene og tenker «hm…de er jo faktisk inne på noe…de tar avstand både fra jøder og arabere»

16 01 2009
drittlei

Jeg skal sjekke ut George Berkleys idealistiske gudebevis, og se om det er noe jeg ev. kan ta tak i 🙂

Nynazistene hater jo alle andre enn seg selv og sin egen domografiske gruppe, noe som åpner opp mange muligheter.. Likevel får vi håpe at man velger å ha et noe mer nyansert standpunkt enn disse menneskene forfekter. Nazisme er liksom så, «been there – done that» her i Norge 🙂

27 01 2009
Ole Andreas

Elghunk, sitatet ditt tror jeg kom fra en katolsk kardinal som utryddet en hel bybefolkning i sydfrankrike en gang i tiden. (Litt omskrevet men samme mening.) Var det Albert Einstein som sa noe om at vi kunne se på jorden og si at der ikke var en gud var forståelig men at noen kunne se på stjernene og si at gud ikke fantes var ufattelig?

Forøvrig er vel Gjengedal bare en diplomatisk politimester?

27 01 2009
drittlei

I mine øyne er Gjengedal et «talking head», uten troverdighet som politimester. Han stiller ikke i noen popularitetskonkurranse her, han skal ivareta sikkerheten til osloborgere, sette skurker i fengsel og generelt opprettholde lov og orden. Det må være mulig å ha EN mening, ikke alltid gardere seg med diplomatiske floksler om ditt og datt, uten egentlig å si noe som helst.

La diplomatene være diplomatiske, det er de gode til. Gjengedal og andre politiledere bør ha baller nok til å sette halen på riktig gris av og til.

28 01 2009
Ole Andreas

Det er vel så det. Men når så du sist en person med makt som hadde baller nok til å sette halen på riktig gris?

28 01 2009
drittlei

«Men når så du sist en person med makt som hadde baller nok til å sette halen på riktig gris?»

Eh, aldri?

28 01 2009
elghunk

Jeg forstår ikke dette med gris og haler…

Hva betyr det å sette hale på riktig gris?

Plassere ansvaret der det hører hjemme, eller noe sånt???

28 01 2009
drittlei

Hei Elghunk. Ja, det å plassere ansvaret der det hører hjemme. Lekte du ikke «sette halen på grisen» på barnebursdagsselskapene når du var liten? Mulig jeg er så gammel, altså pre 100 tv-kanaler/data/mobiltelefon, at det bare er folk i min generasjon som tar denne?

Ihvertfall var poenget å sette en hale med tegnestift på en tegnet gris med bind for øynene, og den som kom nærmest riktig plassering, vant.

😀

28 01 2009
elghunk

Jeg er født i 1970 og derfor gammel nok i massevis. Men det var da bare én gris som skulle få hale, slik at det ikke var noe problem med å finne «riktig gris». Mulig at leken ble mer avansert etter hvert…

Jeg er uansett fornøyd med at jeg nå forstår meningen med uttrykket!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: