Kinoterror

18 01 2009

I går var jeg på kino. Det er noe jeg ikke gjør så veldig ofte, da jeg etterhvert har blitt veldig glad i å hygge meg hjemme når jeg ikke jobber. Uansett, jeg tok turen til mitt lokale kinotek eller hva det heter på fint nå for tiden, og kjøpte billett til «Død snø«. Underlig synes muligens noen, men jeg er nå engang glad i zombie-filmer og synes man skal støtte lokal filmindustri når den fortjener det, og da bør man få med seg det som er nyskapende og annerledes, i tillegg til det som får høye terningkast i pressen. Etter å ha betalt kr 170 for meg og fruen, brukt kr 200 på godteri ingen av oss hadde godt av, tok vil plass i kinosalen. La meg presisere at dette var den siste forestillingen på en lørdag, og jeg ante at det ville kunne være endel fjortisser og ungdommer der, men håpet likevel på en hyggelig filmstund.

Jeg skal ikke kommentere filmen i noen særlig grad, annet enn at den var helt klart severdig – særlig for oss som fortsatt holder «Dawn of the Dead» som en av klassikerne. Etpar skikkelige hopp og skvett-øyeblikk var det også, og jeg skvetter ikke så lett lenger – etter et langt liv som skrekkfilmfantast.

Sånn, da var settingen på plass og vi tok plass i våre tildelte seter. Hva skjer? Under reklame og forfilmer var det et urovekkende støynivå i hele salen, og dette var ikke en spesielt stor sal heller, men jeg antok at det hele ville roe seg etterhvert.

Mitt håp om en rolig filmopplevelse ble det dessverre ikke noe av. Under hele filmen, og da mener jeg uten opphold og konstant, ble det diskutert, skravlet, kommentert og delt informasjon med hele salen fra de oppmøtte fjortissene. Det er greit at jeg er en gammel knark og trippelfjortis selv, men det må da være mulig å holde den forbannede kjeften sin igjen (alternativt bare åpne den for å fylle på raffinert sukker og fett) i 90 minutter? Må man hyle, juble, snakke om filmen og alt annet som måtte falle en inn hele tiden? Vi andre har faktisk også betalt for å se filmen, ikke for å høre om hvor kjekk han eller han er, hvor kult det var på konfirmasjonsleiren i fjor eller at DET var skikkelig skummelt assa..

Det var stort sett fjortisjenter som sto for skravlingen, men noen gutter også. Jeg ser snart ikke forskjell på dem, siden de kler seg likt, har nærmest samme frisyrer og øvrig utseende – men jeg tror at de fleste var jenter. Slike kinobesløk gjør at jeg, og sikkert mange med meg, blir mindre fristet til å gjenta dette. Da er det bedre å vente til filmen kommer ut på DVD.

For første gang i denne bloggen skal jeg gjøre meg fortjent til navnet; Jeg er skikkelig drittlei smårips, antagelig høye på livet, nyprodusert østrogen og karbohydrater med munndiare som ikke klarer å holde kjeft lengre enn det tar å puste inn. Dere må gjerne være sånn, men hold dere for all del langt unna folk som ønsker å få med seg noe, og hold dere unna alle steder med voksenbefolkning (dvs gamle folk over 25). Vi er ikke interessert i hva dere snakker om, dere oppfattes ikke som voksnere eller kulere fordi dere snakker og ler høyt hele tiden.

Kotymen må være: Hold kjeft eller hold dere hjemme!

Reklamer

Handlinger

Informasjon

14 responses

18 01 2009
bjorn

Denne kommentaren er fjernet, da innholdet åpenbart ikke hadde noe med temaet å gjøre. Jeg ønsker ikke at kommentarfeltene skal bli propagandaarenaer, og anser derfor denne kommentaren som spam.

Drittlei

18 01 2009
bulla

Helt enig med deg. Det er et høyere støynivå på en kino full av tenåringer enn det er ved siden av en amerikansk motorvei i rushtiden.

Stemmer for egne fjortisforestillinger, eller at de holder seg hjemme så lenge munndiareen varer. Den er nemlig meget smittsom!

19 01 2009
elghunk

Jeg har snakket med noen av ungdommene. De forteller at de følte seg truet av gamle griser som satt taust og stirrende og skapte en dårlig stemning. Dermed prøvde disse barna å lette på trykket ved å snakke sammen.

Husk at når det gjelder relasjonen mellom barn og voksen, er det alltid den voksne som må ta ansvaret; også når ting ikke fungerer godt. Det er alltid den voksne som har makta, og dermed også ansvaret!

I stedet for å klage på barnas oppførsel, burde du ha grepet inn og rettledet dem!

🙂

19 01 2009
elghunk

🙂

19 01 2009
Henrik Torjussen

Flott blogg, kjekt å se noen som bruker wordpress og ikke bare blogg.no osv.

20 01 2009
drittlei

He he, så det var min manglende rettledning som var årsaken til at barna havnet på ville veier.. Interessant, jeg hadde ikke tenkt på det på den måten, og selv om du bruker mine egne, tidligere argumenter mot meg – er jeg noe usikker på om ansvarsfordelingen passer like godt i denne situasjonen som i andre 🙂

Henrik: Det var nok litt tilfeldig at jeg endte opp på wordpress, men jeg er godt fornøyd med denne tjenesten og funksjonaliteten som tilbys, og jeg nok blir værende. Jeg har faktisk litt lyst til å opprette en blogg på et eget domene også, da wordpress-programvaren til dette har enda flere funksjoner osv, men har latt det være så langt, av frykt for å virkelig tulle det til 🙂

27 01 2009
Ole Andreas

Det må vel være noe galt med oss som blir i godt humør av ungdommer som formelig spridler over av liv og maser og ler hele tiden. Har vi ikke alle gått gjennom den perioden i livet hvor vi hadde flusst med energi og ingenting var et problem? Voksenansvaret og alvoret med det var ikke kommet enda.

Jeg unner den gjengen der alt det godlynte maset de kan prestere. De blir tidsnok konfrontert med voksenlivet og lagt en demper på.

27 01 2009
drittlei

Ole Andreas: For all del, ungdommen må være så sprudlende og fulle av liv de bare vil – men alt til sin tid. Kan de ikke sitte på en benk i parken eller på en øde strand hvis de absolutt må sprudle sånn? Hvorfor oppsøke et sted noen av oss ønsker å oppleve film i sit rette format, for deretter å ødelegge hele opplevelsen for noen?

Du må gjerne trives med «legg merke til meg a'»-latter gjennom en hel film, jeg gjør det ikke 🙂

27 01 2009
elghunk

«Sprudling forbudt»-skilt er i emning…

27 01 2009
drittlei

Hvis det er mulig å montere rundt halsen Elghunk, kjøper jeg et. Da kan jeg gå rundt og gjøre livet surt for alle sprudlere der ute. Ah, mulighetene som åpner seg…

27 01 2009
Ole Andreas

Oi, slik latter er ikke noe trivelig.

9 02 2009
Svett Sleik

Jeg skulle gjerne lagd en kinofilm som starter med et bestialsk mord på noen bråkbøtter i en kinosal. Gjerne noen som sitter bak som tar repern på dem. Så kunne det filmen egentlig skal handle om begynt… det hadde vært gøy å se om det funka. hehehehehoHOHOOHOMUAHAHAHAHH!!!! <-ond latter 😉

10 02 2009
drittlei

Svett Sleik: Når man kan lage filmer om nazister som har «overlevd» siden krigen i den norske fjellheimen, kan man lage film om bestialske drap på plagsomme kinogjengere! 😀

4 03 2009
Alfred Aas.

Folkeskikk, høflighet, respekt og hensyn er noe foreldrer ikke lærer sine barn i dag. De mener tydligvis det er mer behageligt for dem selv å gi avkommet en 100 lapp og sende dem ut der de kan være til sjenanse for skikkelige folk. Da kan de selv sette seg i godstolen med en 6-pakning ØL og se PORNOFILMER.

Det er likedan over alt der garpungene befinner seg. På spisesteder, buss/bane,
badestrender, konserter, YOU NAME IT. Det er så dumt det de prater om at tydligvis er ikke IQ målbar hos dem. Min erfaring er at jentungen i knisealderen er verst, der er nok IQ kanske målbar men da med fortegn minus. De prater som om de skulle ha hønsehjerne, munndiare og lepper som ikke er par.

Vil man ha en kveld ødelagt så gå på kino der drittungene holder til. Det er flere år siden jeg sluttet å gå på kino bare fordi disse ungene bråker som ville APER.

Hvor tid har kinovaktene tenk å ta æffere og slenge bråkmakerne på hue ut av kinosalene, ved det minste pip. Eller sette aldersgrense til 18år på voksen-forsestillingene og de som oppfører seg som undermåls barn får kun gå på barneforestilingene eller egne forestillinger 1 gang hver mnd. hvis de sjenerer de andre barna på deres forestillinger.

Foreldrer har tydligvis ikke forstått at det er noe som heter oppdragelse så fra den kanten kan intet forventes. De er tydligvis også på APESTADIE.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: