Årets beste

31 01 2009

Selv om det fortsatt er tidlig i 2009 ønsker jeg allerede nå å kåre en verdig kandidat til årets sitat. Fredrik Mellem, styremedlem i Oslo Arbeidersamfunn uttalte følgende da han omtale arbeiderpartitoppenes nesegruse beundring for Snåsamannen og andre lurendreiere: «Skal de norske soldatene i Afghanistan utstyres med lykkeamuletter og harelabber?«.

Jeg så innslaget på TV2-nyhetene i kveld. Egentlig liker jeg ikke nyhetene på TV2, da jeg synes de alltid er kritiske, granskende, negative og overdrivende, som en norsk versjon av FOX News, men siden andre med bestemmelsesrett i huset foretrekker disse, ble jeg sittende å se. Uttalelsen kom så bardus på meg at jeg brøt ut i spontan latter, altså en vaskeekte LOL, noe som ikke skjer så ofte når man ser nyheter for tiden. Selv Pål T Jørgensen, som etter min mening er den mest arrogante av alle nyhetsankere jeg vet om, måtte dra på smilebåndet. Et øyeblikk virket han nesten sympatisk også, men det gikk raskt over, siden sendingen da var slutt.

Normalt forsøker jeg å ha noe vettugt å si når jeg skriver her, men dette har ingen verdi utover en ren hyldest til Mellem for hans enestående evne til å spissformulere det jeg har ment hele tiden. Det er på tide at politikeres fronting av «det alternative», eller det jeg kaller sjarlatanene, tar slutt. Det er useriøst og undergraver enhver troverdighet de måtte ha igjen. Jeg ser at Mellem på sin egen blogg understreker at hans kritikk ikke gjelder Gahr Støre, og jeg må si meg enig i at Gahr Støres omtale av Snåsamannen utelukkende berørte denne som menneske, ikke som «healer» – og således er helt OK. Utover det bør særlig Ballo, men også Helga Pedersen og Bjørn Helge Mo kjenne sin besøkelsestid og holde kjeften igjen en stund. Hva man tror som privatperson er en ting, hva man forfekter som politiker og medieperson er noe annet. Bjarne Håkon Hansen, som også snakket om Snåsamannen for noen dager siden, sa aldri at sønnen var helbredet – han bare fortalte hva han hadde opplevd. Dette er greit nok, men man bør likevel holde slikt for seg selv.

Det får holde med en statsfinansiert og obligatorisk «høyere makt» i dette landet – det er en for mye likevel.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

6 responses

31 01 2009
Fredrik Mellem

Godt du fikk deg en latter. Vi får passe oss for å bli alvorlikere oppe i alt dette tøvet.

31 01 2009
drittlei

Fredrik: Du har så rett så rett, jeg skal forsøke å ikke bli alvorliker, men det er litt grunn til bekymring når sjamaner og kaffegrutlesere blir politiske veiledere 🙂

1 02 2009
elghunk

hm…både du og Tjomlid-bloggeren langer ut mot Snåsamannen og andre «sjarlataner». Synes det det går litt langt jeg! Selv om jeg også er skeptiker, føler jeg meg fremmed overfor denne harselasen. Hva med litt «høflig skeptisisme»?

Heller harelabber til soldater enn statsstøtte til religion (som du nevner i siste linje).

Det blir vel Snåsamannen som må unngjelde når religionskritikk møter motstand i lovverket (lurer på hvordan den formuleringen blir). Rasismeparagrafen bør vel også beskytte healere?

1 02 2009
drittlei

Jeg mener vel at det er hipp som happ om man bærer harelabb eller kors i strid, effekten er omtrent den samme. Hvorvidt jeg er vel skeptisk, og kanskje litt ufin også, mot disse «alternative» healer’ne, får være usagt. De kan jo uansett spå seg frem til hva jeg egentlig mente, men ikke skrev.

Snåsamannen har jeg ingenting i mot som person eller som healer for den del, men eg synes det blir utopisk når den ene politikeren etter den andre står frem og forfekter helbredelse og bedring etter en telefonsamtale, samtidig som de samme menneskene lar folk som er uvitende nok til å oppsøke skolemedisinen som de har ansvaret for i dette landet, ligge og dø i sykehusgangene og på ventelister.

Utover det er jeg happy happy ;D

2 02 2009
elghunk

Jeg var til healer en gang for 3 år siden (alt i livet skal prøves minst 1 gang). Det hele var latterlig med bønn og håndspåleggelse og kostet meg 400 kr. I tillegg anbefalte hun meg å kjøpe en medisin som heller ikke virket.

Det eneste hun klarte var å stille riktig diagnose (neppe så vanskelig når jeg hadde beskrevet symptomene).

Healere, yppersteprester og justisministre får styre med sitt, men jeg tror de farer med løgn alle sammen (her havnet healerne i veldig dårlig selskap…)

20 03 2009
materialisten

Haha! Dette sitatet hadde jeg glemt! Det gikk selvfølgelig rett hjem her også. Takk for at du minnet meg på det igjen med denne finfine bloggen ¦o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: