Utakk er verdens lønn

6 02 2009

En 18 åring i Vardø går til sak mot moren sin for å få tilbakebetalt en gevinst han mener er sin. Saken er i korte trekk at moren spilte på lotto med et spillekort i sønnens navn når denne var 12 år, og vant 2 millioner. Overformynderiet, som skal ivareta mindreåriges interesser i økonomiske saker som dette, trodde på moren forklaring og lot henne disponere gevinsten. Nå som gutten er voksen, vil han ha pengene «sine».

Hvis man legger til grunn at fremstillingen i avisen er korrekt, bør vel pengene være morens – uavhengig av hvem spillekortet sto på. Det er trolig hennes penger som er benyttet til innsatsen, og man må anta at hun har brukt pengene til å betale for hus, mat, strøm, klær og annet som gutten har trengt de siste seks årene. Jeg legger da til grunn at hun ikke bare har drukket opp og tullet bort pengene mens gutten gikk for lut og kaldt vann.

Det at en sønn velger å gå til sak mot kommunen/overformynderiet for å få disse pengene er helt utrolig. Hvis de mot enhver formodning skulle tape, vil overformynderiet kreve pengene tilbake fra moren. Sønnen legger altså opp til at moren blir sittende med utgifter i 3-millionersklassen hvis saken tapes.

Det er litt av en måte å takke for fødsel, oppdragelse, næring og kjærlighet gjennom 18 år på – og maken til utakknemlighet og egoisme tror jeg man må lete med lys og lykte etter..

Reklamer

Handlinger

Informasjon

5 responses

6 02 2009
Grenseløs

Niks, pengene er hans. De skulle ha stått på bok til han ble atten. Litt av en mor han har.

6 02 2009
drittlei

Grenseløs: Ville du gått til sak når du vet at din egen mor måtte betale kalaset hvis du vant? Man kan diskutere hvem som er rettmessig eier etter paragrafer som definerer at den hvis navn står på kortet eier det hele, alternativt den som betaler for innsatesen etc – men likevel – jeg ville ikke gått frem på denne måten. På den annen side så er jo jeg glad i moren min da, man vet jo ikke hvordan forholdene har vært i denne saken 🙂

6 02 2009
Joakim

Synes også han har full rett på pengene.

Skal en 12-åring plutselig begynne å betale for seg hjemme fordi han er heldig og vinner i et spill ? Det var hans kort, ergo hans penger.

Hva vet vi om hvem som betalte for spillet ? Det kan ha vært en del av «ukelønnen» hans ?

En SKIKKELIG mor burde tatt GODT vare på disse pengene så gutten hadde fått en pang-start her i livet.
Og at hun faktisk har brukt dem opp, tilsier nok han hun har levd godt over evne på annenmanns bekostning.

At gutten saksøker for å få igjen alt sammen tilsier jo også at han ikke kan ha fått store verdier av moren, da dette normalt ville bli trukket fra i et slikt krav.

6 02 2009
drittlei

Jeg tror moralen får være at man aldri oppretter spillekort på barna sine 🙂

6 02 2009
Joakim

Ikke noe galt i å opprette et spillekort på barna sine og la de holde på selv, moralen er vel som før… skal du spille, spill med ditt EGET kort !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: