Det hensynsløse politiet!

18 02 2009

VG har i dag en oppramsing av alle kriminelle, uetiske, umoralske eller regelrett (etter VGs mening) klanderverdige forhold som er begått av polititjenestemenn og -kvinner i løpet av 2008. Til tross for at VG på sedvanlig og tabloid vis forsøker å understreke hvor forferdelige politifolk vi har i dette landet, lykkes de ikke spesielt godt. Det er hevet over tvil at noen av forholdene er graverende og langt under den standarden vi må forvente av politiet, og noen av de omtalte personene har vel også mistet jobben som følge av kriminalitet eller sånt som ikke er kompatibelt med politirollen. Dette er forhold som underslag av beslaglagte eller inndratte gjenstander, brudd på taushetsplikten overfor pressen (hvordan skulle dere klart dere i VG uten disse folkene?) eller han som skjøt egne kolleger med maskinpistol. Det er ikke disse forholdene som jeg reagerer på.

Noen av forholdene er såpass ille som at en politimann ringte til sextelefoner med jobbens mobiltelefon for noen tusen. For dette ble han belønnet med et forelegg på kr 6000,- Såvidt meg bekjent er det ikke ulovlig å ringe til slike sextelefoner, og det uetiske er eventuelt at han lot jobben betale. Stortingsrepresentanter som ringer til spåkoner for flere hundre tusen slipper unna med å erstatte deler av beløpet..

Journalist Dennis Ravndal fortsetter deretter å ramse opp ymse trafikkforseelser.. Trafikkforseelser Ravndal?? Viser dette hvor forferdelige disse politifolkene er? Det å bulke i et kryss under utrykning, noe som vel gjør disse sakene noe for Spesialenheten, er ikke nødvendigvis kriminalitet – det er uflaks eller dårlig traffikal vurderingsevne.

Noen av forholdene er politiet frikjent for, så som «satte håndjern på 13-åring». Man bør ikke henge ut personer som per definisjon er kjent uskyldige, selv om kjennelsen strengt tatt ikke er rettskraftig ennå. Jeg har forståelse for at den saken var ett gullegg for politikritiske journalister, men vedkommende er altså frikjent.

En annen politimann solgte «velværeprodukter» på jobben, til tross for at de foreldede og sikkert idiotiske reglene til Poltidirektoratet hadde forbudt ham å ha en slik bi-inntekt. Dette blir nesten komisk, da slikt salg foregår i nærmest alle pauserom over hele landet fra tid til annen. Problemet er at politifolk ikke kan ha jobber der disse kan komme i konflikt med hovedjobben som politi. Hvordan velværeprodukter kan komme i konflikt med politijobben er uforståelig for meg, men la gå.

Hvor mange journalister kjøpte sex, drakk øl på jobbens regning, kjørte i fylla, bulket firmabilen, banket kona eller ringte sextelefoner i den samme perioden. «Alle» vet jo at journalister er mennesker med skakkjørt moral, er drikkfeldige, strør om seg med innsideinformasjon og notorisk utro med kilder, eller hva?

Dette var skral journalistikk og hele saken har en emmen bismak. VG følger sågar opp med en undersøkelse hvorvidt man stoler på politiet, og det etter at man har gulpet opp den ene historien etter den andre. Ikke overraskende har ikke majoriteten tillit til politiet, men det sier trolig mer om leserne av den aktuelle saken og de som kjøpte artikkelen med søkke og snøre enn den generelle oppfatningen i resten av befolkningen.

Jeg synes ikke at denne oversikten er spesielt skremmende eller ille. Såvidt meg bekjent er det ca 10 000 politiutdannede i dette landet, samt et ukjent antall jurister og ledere, og disse tilbringer all sin tid på jobben sammen med mennesker som utelukkende vil drepe, voldta, rane, stjele fra, banke opp, gjøre innbrudd hos, underslå, bedra og generelt gjøre livet surt for oss andre. I en slik setting er det nesten utrolig at det ikke er flere forhold der skurkene får seg en fortjent karamell fra tid til annen.

Dette er ikke mer enn vi må tåle at skjer, da politiet ikke er annet enn mennesker de heller – og det er som kjent menneskelig å feile litt til tider. Gjør man noe kriminelt må man stilles til ansvar, men man må kunne tillate en tabbekvote for politiet også, alle vi andre har det. Min tillit til politiet og jobben de gjør er fortsatt høy og upåvirket, men min tro på at VG er en seriøs nyhetsaktør er det heller så som så med.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

4 responses

18 02 2009
G

Fantastisk! Godt å se at det er andre som også har hodet på rett plass. Blir bare litt for latterlig å prøve å sverte Politiet på denne måten. God blogg 😀

18 02 2009
Lars

Er ikke rart VG selger 30 000 aviser mindre pr. dag enn for noen år siden. Er lut lei journalistikken deres!

4 03 2009
Jostein

Nei dette er for dumt. Prøve å henge ut politiet i Norges som en gjeng små og store kjeltringer må dere dra inn på den ubebodde landsbygden med. Vi har en førsteklasses politi stab. Det er ikke mange land, hvis det i det hele tatt finnes noe, som har et så realt og ærligt politikorps som de skandinaviske land.

I alle bransjer finnes det noen som ikke skulle vert der, noen som ikke passer til sin tjeneste men man kan ikke henge ut en hel etat fordi et par personer har forbrutt seg.

Det finnes land der man, av politiet, kan kjøpe falske attester og andre dokumenter. Ja til og med kjøpe seg fri fra en mordanklage og få saken henlagt. Dette er ikke vaseprat men selvopplevd.
Jeg bodde lenge i et land der jeg ble smigret over politiets, overdrevne høflighet ovenfor meg. De kom på mitt hotell på vennskapsvisitt. Så begynte det med at de var sultne og hadde ikke spist frokost, lunch, middag osv.
De stoppet meg på gaten da var de tørste og bydde inn på en bar på litt leskedrikke og gjerne et smørbrød eller burger. Men de hadde aldri penger til å betale med. Til slutt kom de til stadighet og ville låne penger og aldri mindre enn en ukeslønn. Noe slikt ville aldri skjedd i Norge. Venner advarte meg og sa at du blir fanget i et nett og gjør du ikke slik de sier så blir du en dag arrestert for noe du ikke har gort. Den saken blir henlagt når du betaler en månedslønn eller to.

Nei mine venner vær sjeleglad for at dere bor i Norge der vi har et politikorps vi kan være stolt over. Det er de som klager over behandlingen de har fått av politiet men de skriver eller sier aldri hva som var grunnen til denne behandlingen eller informerer om saken i detaljer. Alle saker har to sider og kjeltringene opplever jo til stadighet at de blir urettferdigt behandlet.

Jeg vil bare opplyse at jeg hverken er eller har vært i politiet. Men sov ut fylla- rusen der en gang og innkalt til forhør etter falsk anmelding. Det var ubehag-eligt fordi forhøret ble gjennomført som om jeg allerede var funnet skyldig og dømt. Jeg mener de da så apsolutt burde oppført seg mer menneskeligt. Men det er vell deres metoder for å få knekket forbryterene. Jeg har iallfall ikke noe ufordelaktig å si hverken av egen erfaring eller det venner har fortalt meg.

11 03 2010
Morten

God blogg – veldig flott å se at det er samfunnsengasjerte lesere som vurderer innholdet i avisene som spyr over oss av det ene og det andre. Det er klart det finnes enkelte sorte får også i politietaten, men å forsøke å fremstille dette som et stort problem blir bare for dumt.

FLOTT skrevet administrator!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: