Kjønnslemlestelse og oppholdstillatelse

22 04 2009

En etiopisk familie fikk oppholdstillatelse i Norge etter at foreldrene hadde forklart fordelene med omskjæring av jenter og konstatert at de ville omskjære datteren sin hvis de reiste tilbake til Etiopia. Utlendingsnemda gikk inn for og ga familien opphold, basert på at datteren var å anse som en flyktning med krav på beskyttelse.

Det synes underlig at datteren har krav på opphold som flykning med behov for beskyttelse, når man samtidig gir opphold for og tilgang til henne for de hun beskyttes mot. Jeg har ingen problemer med at vi må beskytte barn mot kjønnslemlestelse, både gutter og jenter, men hvorfor får de som truer med å skade henne også opphold? Blir ikke vi holdt som gisler for andres barbariske tradisjoner, eller trusler om dette, ved at foreldrenes forsvar av omskjæring er det avgjørende punktet som utløser opphold?

Hva med passene til familien? Her bør jo passene som utstedes i Norge gjelde alle land med unntak av land der kjønnslemlestelse praktiseres, så som Eitopia i dette tilfellet – men også andre afrikanske land som har slike tradisjoner. Det ville ihvertfall vernet barnet mot å bli tatt med på «ferie» for å ordne dette i ettertid.

Slik saken står nå kan foreldrene fritt velge å omskjære barnet senere og vi har således ikke oppnådd noe som helst, annet enn å skape en farlig presidens som jeg mistenker vi kommer til  å se mer til fremover.

Reklamer

Handlinger

Information

12 responses

22 04 2009
Henning

så den Norske stat gir etter for trusler ja… ingen flyktninger burde få dra på ferie dit de har rømt fra. hvis de kan dra dit så er det vel ikke så jævelig farlig å være der da eller???
Nå begynner jeg å se meg lei på vår innvandringspolitikk, vi slipper flere utenlandske inn i landet enn det blir født Norske barn, dette går rett til helvete spør du meg… og nå disse patetiske unnskyldningene for å komme seg inn i landet, hiv ut foreldrene og behold ungen. Foreldrene kommer til å beholde sitt syn på ting uansett hvilket land de bor i og hvis de VIRKELIG mener det de sier så gjør de det uansett. Lettlurte norske jævler tenker hele verden. største suppelandet som finnes. gir bort til vi er på ræva selv. SMART!!!

22 04 2009
Alex

For noen år siden fikk mange oppholdtillattelse fordi de er konvertet til kristindom og nå får de oppholdtillattelse pga omkjæring, neste gang????

22 04 2009
drittlei

Hvis jeg ikke husker feil hadde vel mannen som er mistenkt for en rekke overfallsvoldtekter i Oslo de siste årene asyl på grunn av homoseksualitet, men det tror jeg ble trukket tilbake nylig. Han er mistenkt for voldtekt av kvinner samt at han hadde fått tre barn i Norge med to forskjellige kvinner. Jeg vil tro at det ble tolket dithen at han ikke var spesielt homoseksuell.

22 04 2009
omar

Dette er vel en sak for barneværnet da disse menneskene ikke burde fostre opp eller ha kontakt med barn i det hele tid. Opprett en barneby i Etiopia for mishandlede barn der de kan gå på skole og utvikle seg fremfor at disse menneskene skal sende barna ned til omskjæring på et senere tidspunkt.

Hadde aldri trodd at jeg skulle ønske at man hadde hatt mer guts i invandringspolitikken her til lands. Men dette begynner å bli bare helt sykt.

22 04 2009
reidar

Muligens hadde sosialist gjengen blitt roligere og mer fornuftig i hodet i tilfelle sosialistkvinnene hadde blitt omskjaeret og mannlige sosialister hadde blitt kastrerte.

22 04 2009
Merethe

Jeg mister nesten taleevnen…..
Begriper ikke hvorfor vi har ett utlendingnemd i det hele tatt.
Holder med å true med omskjæring, er kristen,homofil…og Gudene vet hva mer.
Legg ned hele nemda, og slipp alle inn istedet da vel….Gi de istedet ett standard-skjema hvor de kan krysse av for hvilke trusler de tenker å bruke som inngang-bilett..
Barnevernet hadde vært på døra mi med ett oppbud av bevæpnet politi, om jeg hadde uttalt det samme på ett offentlig kontor….Må bare si det igjen…jeg mister nesten tale-evnen…..

22 04 2009
drittlei

Merete: Du setter nok fingeren på noe helt sentralt. Hadde du eller jeg uttalt at vi hadde planer om å få skåret i stykker kjønnsorganet til barnet vårt hvis vi ikke fikk bli værende der vi måtte ønske, hadde vi ganske sikkert fått barnevernet på besøk. Nå vet jeg ikke om barnevernet har vært inne i denne saken, men om ikke – bør de absolutt vurdere evnen til å være foreldre for disse menneskene.

Jeg ser problemet for utlendingsnemda også, de har voksne som sier de vil skade barnet sitt hvis de må reise tilbake til sitt eget land, og ingen i Norge vil kunne hindre dem i å gjøre det. Likevel er det svært betenkelig at det å true med å gjøre det, en gang i fremtiden, skal være tilstrekkelig for å få opphold for hele familien. Det å unnlate å fortelle om at et slikt overgrep skal finne sted er straffbart for religiøse samfunn, barnehagepersonell etc, men jeg vet ikke om det å true med å gjøre det rammes av straffeloven. I mine øyne bør også trusler om slikt rammes.

22 04 2009
Merethe

Ett klaps i bakhodet på ett norskt barn hadde faktisk vært nok til att de hadde revet barnet ut av armene på foreldrene. La barnevernet ta over ansvaret for barnet og send foreldrene hjem til hvor «ever» de kom fra…
Horribelt att de kan true seg til opphold her og samtidig ha ansvaret for barnet de truer med å ødelegge…

22 04 2009
Herman von Salza

Det hadde nok ikke vært så dumt med en omskjæring av hele sosialt banden og feminist mafiaen nei…
De trenger å roe seg ned noen hakk.

Men dessverre så tviler jeg på at han Etiopieren har rett i at de blir roligere etter en omskjæring.
Jeg vet at katter og hunder blir roligere etter kastrasjon og sterilisering. Men det er et litt større inngrep en en omskjæring. For ikke å snakk om at katter/bikkjer da har en tendens til å bli feite.
Å det er vel ikke noe vi trenger? Flere feite kvinnfolk? (Eller mannfolk for den saksskyld). Det eneste det resulterer i er at McDonalds (den kjente MC klubben) tjener mer penger og at TvNorge kan sende flere programmer om sjukt feite mennesker….

22 04 2009
trine

jentene blir roligere, sier han.
hva gjør de med guttene da som flyr rundt og voldtar. er det viagra de går på hele gjengen eller?

22 04 2009
trine

Dessuten jeg er helt enig, de er ikke mye trua noen av de, når de kan dra på ferie til hjemlandet. Uansett om de er fra øst-europa, Arabiske eller afrikanske.

22 04 2009
reidar

Herman von Salza siden du nevnte at disse dyrene blir feite etter kasatrasjon lurer jeg paa hvorfor Kristin Halvorsen og Gro Harlem Brundtland er litt feite. Naa vet jeg at landsmoderen har forlatt sine barn og lever det feite livet i Frankrike saa det forklarer sikkert hennes tilfelle.
Kristin Halvorsen!!! Tja dette er noe annet kanskje noe andere har meninger om henne. Foroevrig det hadde vaert fornuftig med paabud for alle kvinnelige medlemmer av regeringen aa ha hijab paa seg. Tenk deg Kristin Halvorsen med Hijab da slepper jeg aa ser henne i allefall. Det er faktisk bedre for henne ogsaa naar ho legger ut paa utenlandsreiser (moskva foreksempel) ser ingen hvem ho er. Det kjedelig for henne aa maatte hilsen paa alle folk naar ho foretar privat reiser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: