Kritikk mot politiet – igjen

11 08 2013

Dette er en sak jeg er skikkelig drittlei. Nok en gang har Spesialenheten for politisaker konkludert med at politiet ikke har gjort noe galt, og kommentarene under denne artikkelen strømmer over med «ja, sånn er det!»-kommentarer.

Kan ikke Spesialenheten snart bestemme seg for å anonymisere og publisere alle de anmeldelsene som er inngitt, og der grunnløse anmeldelser helt sikkert utgjør flertallet av sakene?? Noen folk tror at alle anmeldelser som inngis mot politiet kommer fra vettuge mennesker som dem selv, men de i realiteten stammer fra folk som enten ikke tolererer å bli irettesatt av noen, aller minst politiet eller folk som mener seg forulempet (men ikke ofre for noe slags kriminalitet).
Det er ikke så rart at statistikken er 99 til 1 eller så og det bare blir 3-4 dommer i året mot politifolk, men det ser unektelig rart ut når reaksjonene blir så få. Jeg vil tro at hvis vi kunne gå gjennom alle anmeldelsene og virkelig sett på fakta, så ville disse tallene blitt mer forståelige.

 

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

14 08 2013
elghunk

Kunne blitt interessant lesning. Jeg har tenkt at problemet var at det var mangel på bevis og ikke at anmeldelsene var tullete. Er det noen som anmelder politiet for bruk av høy og irettesettende stemme? Og selv om de fleste anmeldelsene skulle handle om alvorlige ting, så kan det jo være oppspinn? Men dersom det er mange tulleanmeldelser, så hadde det jo vært fint om dette ble publisert slik som du foreslår.

10 10 2013
drittlei

Ved at det er et visst hemmelighetskremmeri omkring saker mot politiet, etterforsket av politiet selv – er det lett å sitte på utsiden og konkludere at det er kameraderi og ikke grunnløse anmeldelser som ligger til grunn for henleggelser osv. Når folk flest leser om at noe er anmeldt, vil jeg tro at de fleste tenker på eventuell kriminalitet de selv har blitt utsatt for, så som ran/innbrudd/vold/osv – og tillegger nevnte anmeldelser samme verdi. Mitt inntrykk, etter å ha fulgt med litt, er at mange anmeldelser mot politiet skyldes, om ikke «irettesettende stemme» så ihvertfall egokrenkelser mer enn forbrytelser. Noens oppfatning av seg selv, sin betydning og ukrenkelighet er på et slikt nivå at enhver justering av andre oppfattes som rettighetskrenkelse. I tillegg vil jeg tro at endel anmelder politifolk for å hevne seg for noe, lage generell kvalme og for å skape et inntrykk av at det har skjedd noe kriminelt. Det er sikkert ubehagelig å bli anmeldig og måtte forklare seg for disse spesialetterforskerne.

Jeg vil derfor slå et slag for åpenheten i dette samfunnet og ser helst at alt av anmeldelser – uten noe som helst sporbart tilbake til sted, tid, personer – publiseres. Det hadde vært interessant lesning og ville bekreftet/avkreftet min hypotese 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: