Puslete politi

12 05 2008

En ung kvinne ble antastet av en gjeng somaliske gutter under 14 år i Sofienbergparken. Guttene befølte henne i skrittet og på brystene. Etter at politiet hadde kommet til stedet, viste det seg at også 8 andre kvinner var utsatt for det samme.

Politiet klarte å få tak i noen av guttene, og konstaterte at de var under den kriminelle lavalder, slik at de ikke kunne pågripes eller innbringes av politiet.

Så kommer det store, og uttalelsene til operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt viser en håpløs holdning:

– Det var noen guttunger som var oppi der, og noen som har følt seg forulempet. Det dreide seg om en 10-12 gutter, alle under 14 år, sier Ølstad.

Han sier politiet vil vurdere om de skal ta kontakt med barnevernsinstitusjoner, avhengig av hvor alvorlig de mener episoden er.

Hva?? Vil politiet VURDERE å ta kontakt med barnevernet når barn rett under den kriminelle lavalder har begått seksuelt forulempende handlinger mot ihvertfall 9 voksne kvinner?

Hva slags puslete, fatalistisk holdning er det? Uttalelser som «noen følte seg forulempet..» undergraver det vern kvinner har krav på. Det skal være mulig  for kvinner å gå gjennom Sofienbergparken uten at en gjeng somaliske guttunger beføler dem i skrittet, og det er politiets jobb å sørge for dette går i orden.

Det er politiets plikt å etterforske saken, selv om gjerningsmennene er under 14 år, og det er politiets plikt å sørge for at barneverntjenestene blir varslet om overgrep begått av barn. Her er det åpenbart noe galt med både disse guttene og måten de oppdras og fortelles om verdier i vårt samfunn.

Den fornærmede kvinnen som går ut i avisen har helt rett i å frykte hva disse guttene gjør om etpar år. Somaliere har ikke noen god statistikk i forhold til seksuelle overgrep begått i Norge, og det bør politiet være oppmerksom på. Her kan det faktisk være mulig å forebygge at disse guttene dukker opp med alvorlige straffbare forhold om noen år.

Dette var slett arbeid av politiet, og neste gang bør en vaktleder med mer innsikt uttale seg.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

24 responses

12 05 2008
She Likes it!

Jeg kan forsikre dere om en ting! Disse guttene kunne aldri finne på å gjøre noe slikt mot en somalisk jente. Tror ikke engang de kunne finne på noe sånt med andre somalere til stede. I stor grad handler dette om mangel på respekt for norske jenter. Og er det så rart EGENTLIG?!! Vi husker jo alle hvordan det var å være 13-14 år på en het sommerdag med nokså fine, lettkledde jenter rundt oss med hormoner/kåthet og det som følger med i den alderen. Så må vi huske på det at disse guttene kanskje bare har bodd her i 1 år. Før det har de bare sett anstendig kledde muslimske jenter med burka og hijab i Somalia. For dem blir jo Oslo om sommeren som det rene polske hore huset i warsawa. Kler du deg opp som en billig polsk hore. Fortjener du å bli behandlet deretter! Sånn! Da har jeg vel bidratt med flere stemmer til FRP, eller FBS-Fremskritt basert på splittelse. Hadde ikke forundret meg om ugly Jensen kjøpte is til disse guttene mot å antaste norske jenter så selge historien til dagbladet.

Its all a game

12 05 2008
Vlad

Bare for å se litt økonomisk på det, det er ca 250.000 ikke vestlige i Norge i dag. Hvis hver av disse hadde blitt tilbutt f.eks en million for å fra si seg alle rettigheter i Norge og returnerer til sitt hjemland da hadde vi unngått slike ting som dette og mye annet… Det er ikke veldig dyrt, relativt sett (I Danmark regner man med at ikke vestlige koster 48 milliarder i året, sikkert noe rundt det samme i Norge). Det bryter ikke med noens rettigheter, noe jeg synes er viktig. Man vill ikke returnere personer med ett legitimt beskyttelses behov. Det vill være tidenes u-hjelps initiativ (Penge rett i hendene på personer med kunnskaper fra det norske samfunn til å gjøre enn forskjell i sine hjemland), og bare til prisen av ca 10 norske bistandsbudsjett…

12 05 2008
Bingo

Det ender snart med at folk som ikke er politi tar opp kampen mot sedelighetskriminalitet på egen hånd. Tror det er mange som ikke liker at somaliere (eller andre utlendinger) tar for seg og viser null respekt for kvinnene her i landet!
Nå må de snart lære, men hvordan skal de lære? Av foreldre som har like lite respekt for kvinner? Av onkler som selger dop? Av propaganda fra hjemlandet?

Skal ikke forundre meg om borgerrettighetsforkjempere dukker opp og tar loven i egne hender snart. Politiet og Staten gjør jo ikke noe de..hvem skal da gjøre noe??

12 05 2008
12 05 2008
Hans Ken

Snu på flisa og si at en gjeng helnorske gutter i samme alder hadde gjort det samme med burkakledde jenter. Da hadde rasiststemplet hunget temmelig løst når DB og andre PK-medier hadde omtalt saken.

Men denne gangen er det bare noen stakkars, resurssvak somaliske unger som er litt uskikkelig. Og det diskuteres om at de har fått for litte hjelp osv..

12 05 2008
Alexander

Vet om mange norske som fint kunne funne på å gjøre akkurat det samme.

12 05 2008
Tro Ari

Svar til Bingo.

Svaret på ditt spørsmål burde være ganske lett. DET ER BARNEVÆRNETS SAK!

Å lage såkalte borgervern av selvoppnevnte «sinte menn» løser ingen ting, men gjør faltisk situasjonen enda værre.

12 05 2008
Ola dunk

Kast dem og foreldrene ut av Norge.

Hadde det vært nordmenn skulle de blitt satt til lang samfunnsstraff.
Foreldrene fortjener bøter når de ikke evner å oppdra unga bedre.

12 05 2008
Christine

Huff! Det er forferdelig å oppleve slike ting. Man glemmer det aldri, og erfaringen sitter i kroppen i årevis framover. Jeg har også opplevd det samme, både av norske og ikke-norske menn. Man går nedover gaten på vei til butikken, og så før man vet ordet av det, har man en hånd i skrittet eller to hender rundt midjen. Av og til skulle jeg ønske at jeg kunne drept dem! Jeg mener det. Og jeg blir like forbannet når jeg tenker på det i dag, som jeg ble da disse tingene skjedde. Det er en nedverdigelse å bli rørt på den måten når man ikke ønsker det. Det er ekkelt og kvalmt. Og jeg ønsker at de skal få 10 ganger tilbake. Samtidig så blir man så tam, fordi det kommer så overraskende på, at man ikke vet hva man skal si. Det er også ekkelt hvordan de ler til hverandre etterpå. Som om det er JÆVLA MORSOMT??! Jeg har ingen løsning, men jeg er utrolig frustrert…

12 05 2008
rodan

Æsj, jeg hadde i**********************.

– Jeg har gått til det skritt å sensurere en kommentar på bloggen min. Dette er første gang av de 225 kommentarene jeg har fått, selv om noen av dem har vært litt på kanten tidligere også. Denne kommentaren er fjernet på grunn av hetsing av personer som var omtalt i artikkelen hos Dagbladet, og disses utseende etc.

Jeg kommer ikke til å akseptere at noen mobbes på grunnlag av utseende. Dersom vedkommende er idiot eller trangsynt, er det ok, men ikke at han eller hun er stygg, har stor nese eller lignende. Det bør vi holde oss for gode for.

-Drittlei

12 05 2008
Stine

Uansett hvor man kommer fra, er dette ikke akseptabelt! I følge «She likes it»; «Kler du deg opp som en billig polsk hore. Fortjener du å bli behandlet deretter!» Hva mener han med billig polsk hore? Kort skjørt, høye sko eller syp utringning? Tåplig argument. Fordi en kvinne/jente ønsker å gå med slike klær, betyr det absolutt ikke at hun fortjener å bli antastet av en gjeng somaliske srittunger!! (Eller noen andre).

Da jeg leste saken på dagbladet.no ble jeg utrolig sint. Slike mennesker er fulle av faenskap, gudene vet hva de kommer til å finne på når de blir noen år eldre? Ja, uansett hva de gjør får de jo blir her, så det er jo bare å kjøre på skkurat som de vil! De eier ikke respekt for (norske/vestlige)jenter. Tror de kan ture frem nøyaktig sm de selv vil, og på sett og vis kan de jo det. I denne saken skal politiet «vurdere» å ta kontakt med barnevernet. Er utrolig takknemlig at jeg flytter til London i august, og forlater Oslo.

12 05 2008
Ingrid Rosen

For mange år siden ble jeg utsatt for nøyaktig samme sport på en strand i Tunisia. Jeg ante fred og ingen fare, påkledd både oppe og nede av en relativt lite utfordrende bikini, ved siden av min daværende. En sverm av gutter i denne alderen omringet meg og begynte å dra i snorene til over- og underdelen min, og da jeg brølte og viftet dem vekk begynte min mann å le av det hele, dermed ble guttene enda mer pågående. Jeg var aldeles rasende på kjæresten en god stund. Det han hadde demonstrert var at han ga blaffen i å beskytte meg, og dermed tillot guttene å fornedre meg. Hjertet slår litt ekstra hardt og sint når jeg tenker tilbake på dette, for det var virkelig krenkende. Dobbelt opp på grunn av den idioten jeg delte Aftenposten med.

12 05 2008
soserøret

Her må barneverne kobles inn. Dette her er skuffende av norsk politi. Jeg mener at det er lettere å sette in resursene nå enn når de har blitt 16 – 17 år.
Dette løser seg ikke av seg selv.

Jeg er ikke rasist, men jeg merker at jeg blir lei av fremmedkulturelle som ikke kan innrette seg etter norske normer og regler. De kan leke bajas hjemme i sin egen stue og oppføre seg ute som alle oss andre nordmenn. Det er dessverre noe råtne epler her hjemme også, men det tar vi i en annen blog…

12 05 2008
Sensur redaktøransvar « Ting jeg er drittlei (og annet ;)

[…] en ung kvinne som ble befølt av en gjeng somaliere. Den saken har jeg allerede laget et innlegg om her, så det er ikke noe jeg skal ta for meg […]

12 05 2008
Tom

Tilsvar til She Likes it!

Kanskje de bare har vært her i ETT år.
og dette er unskyldning for å gjøre hva ?
Du anntaster jo uansett ikke ei hore i warshava uten å betale henne.

Og uansett om jenta er fult påkledd, eller går naken, gir det ingen rett til å frafse og ta på. uansett om dama er hore eller ikke.

Lurer litt på hvordan Negressene på Karl Johansgate i oslo ville reagert om jeg tjafset på dem..

Siden det i det tilfelelt er snakk om Mafia, kan det johende jeg ville blitt skutt, eller banket så mye at jeg ikke hadde klart å stå på mine egene ben.

12 05 2008
Steffen

Nei, la nå de stakkars somaliske ungene få ha det litt gøy! Det gjør da vel ingenting om de norske jentene blir litt gule og blå, slik som en av fedrene deres skrev på en annen blogg, det går jo over. Man må jo vise dem og deres kultur (damer uten burka er jo horer) all den respekt de fortjener. Nei, somaliere, stå på!

12 05 2008
Sigrun

Det henger nok igjen dette synet om at gutter bare begår «guttestreker», tror jeg.

13 05 2008
lothiane

Det spiller liten rolle hvor disse guttene kommer fra. Saken er at det de gjør er forferdelig galt og jeg er helt enig i at det var en puslete uttalelse fra politiet. Det er ikke uskyldig «moro» det disse guttene gjorde. Selv om de er unge så var de mange. Slike handlinger som blir begått i flokk er virkelig skremmende og jeg deler kvinnen i artikkelen sin bekymring for hva disse guttene kan foreta seg om et par år. Det bør tas tak i med hard hånd og ikke ses på som guttestreker.

13 05 2008
siv / frkfoto

Helt enig med deg, skjønner ikke hva politiet roter med! Få barnevernet på saken NÅ!

13 05 2008
roughdoggo

Were one to call a thing by its proper name, one could say that what happened in Sofienberg park is a form of low-level terror, directed at one segment of the population – namely, women.

That the police are waffling in their deliberations as to whether they should or should not charge the little monsters shows how far down the drain Norway has gone. The ruling parties are not fit to govern if they cannot guarantee the safety of women in the streets.

13 05 2008
Er seksuelle overgrep alvorlig? « Ting jeg er drittlei (og annet ;)

[…] interesserte kan ta en titt på det jeg har blogget om sedlighetssaker her og her og her og […]

13 05 2008
Alexander

Jeg og noen andre killte ei jente i klassen så hu lå og vrei seg på gulvet i klasseromet. Det er også ofte folk som tar på rompa og sånn til jenter uten å spør og de blir noen ganger sure og. De fleste av de er ikke utenlandske heller. Det er litt vanskeli å si hva som er antasting egentlig.

17 05 2008
Stian Pedersen

Alle barn under 15 år har jo blankofullmakt til å drepe å voldta så mye de vil. Hvis barn voldtar voksne, hva skal vi da med barnevernet? Hvor er voksenvernet?

27 05 2008
Tufsetom

Opphøyningen som sees i ettertiden av de såkalte ofrene bør sees på som en dypere fornedring av menneskeheten enn selve handlingen, vi er dyr, det eneste siviliserte med oss er at vi har fantasi nok til å innbille oss selv og andre rundt oss at våre normer er riktige pågrunn av enkelte menneskers meninger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: